Без трансляцій чемпіонату світу: політика вдарила по футболу

Національна суспільна телекомпанія вирішила не транслювати чемпіонат світу з футболу, який відбудеться влітку цього року в Москві.

Про це повідомив голова НСТУ Зураб Аласанія в інтерв’ю, опублікованому газеті “Урядовий кур’єр” у суботу, поідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми відмовляємося його показувати. Це серйозна багатомільйонна справа, права на показ куплені ще до 2013 року. Це важке рішення. “Суспільне” може показувати чемпіонат світу в Москві? Ні”, – наголосив він.

Аласанія також зауважив, що ринок українського телебачення, який також мав домовленості про паралельний показ, дізнавшись про позицію НСТУ, також почав відмовлятися вести трансляцію ЧС-2018.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов закликав українських уболівальників не їхати до Росії на чемпіонат світу з футболу, який відбудеться влітку поточного року.

1 лютого Федерація футболу України офіційно підтвердила, що не проводитиме акредитації українських журналістів для висвітлення фінальної частини ЧС-2018 у Росії. Водночас деякі українські журналісти отримали акредитацію на чемпіонат світу 2018 року з футболу в Росії безпосередньо через ФІФА.

Крім того, ФФУ відмовилася від своєї квоти на придбання квитків на матчі ЧС-2018.

Наприкінці січня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна провадить переговори з федераціями футболу і фанатськими організаціями про можливість бойкоту чемпіонату світу з футболу 2018 року в РФ або про протести у рамках заходу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *