«Батьківщина»: «Відкривати ринок землі не можна, адже в селян немає коштів для того, щоб її купити»

Минулого вівторка Верховна Рада проголосувала за продовження на рік мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Чому це важливо для країни, як до цього ставляться в Чернівецькій області – в ефірі телеканалу «Чернівецький промінь» розповіла  голова фракції «Батьківщина» в Чернівецькій обласній раді Альона Гливко.

 

  • Виступаючи з парламентської трибуни, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила, що «Батьківщина» виступала і виступає категорично проти продажу сільськогосподарської землі, адже вона безцінна і від неї залежить добробут країни, – наголосила Альона Гливко. – Тому зараз відкривати ринок землі не можна, адже в селян немає коштів для того, щоб її купити. Інакше всі землі потраплять у руки аграрної мафії. Все дуже і дуже просто, немає жодних підкилимних речей. Юлія Тимошенко все сказала дуже чітко: «Продавати землю можна лише у тому випадку, якщо є селяни, які мають гроші її придбати, а не мафія, яка має гроші викупити все в селян!»

Депутат заперечила аргументи прихильників вільного продажу землі, які нібито відстоюють ринкові цінності та право селян розпоряджатись власним майном: «Справжні наміри поборників «ринку землі» – скупити за безцінь родючі чорноземи та перетворити селян на кріпаків». «Коли немає захисту власності та інвестицій, грошових коштів, навіть доступних кредитів – наслідком прийняття сьогодні права на продаж землі стане скуповування земельних паїв великими агрохолдингами та корпораціями, – пояснила «батьківщинівка». – Вже зараз 10 найбільших агрохолдингів володіють (на правах власності чи оренди) мільйонами гектарів та чинять тиск щодо відмови від землі на малі сільськогосподарські підприємства та на сімейні ферми».

Альона Гливко нагадала, що робота з продовження мораторію – тривала і системна, вона відбувалася  за участі представників Асоціації фермерів, селян: «Навіть у день голосування у Верховній раді свою позицію з цього приводу висловили Чернівецька обласна і Чернівецька міська ради – з ініціативи депутатів-«батьківщинівців» обидві ради прийняли Звернення до керівництва держави з вимогою продовжити мораторій, не допустити створення механізмів, що дозволятимуть торгувати землею сільгосппризначення в обхід мораторію; розробити практичні механізми стимулювання і розвитку фермерського господарства, малого і середнього бізнесу в аграрній сфері».

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *