Вердиктом науковців про те, що томати можуть захищати печінку й мозок від руйнівного впливу алкоголю, завершилися експерименти на мишах, що проводилися у Штатах. Томати обов’язково мають бути присутніми в раціоні людей, які часто «прикрашають» своє дозвілля спиртним: про це говорять отримані результати, повідомляє «Телеграф».
Випробуваних гризунів поділили на дві групи. В одній миші отримували алкоголь разом з сухим екстрактом томатів у вигляді порошку. В іншій – лише алкоголь. Через 30 днів у тварин перевірили стан внутрішніх органів. Було зазначено, що печінка й мозок у значно кращому стані у тих гризунів, яким давали добавку з томатів. Тваринки, що не вживали помідорів, мали ураження тканин внутрішніх органів, подібних до тих, що їх мають люди при хронічному алкоголізмі. Науковці сподіваються, що подібного ефекту можна очікувати й для людського організму.