Які харчі треба споживати тільки в парі

Експерти з харчування склали список продуктів, що їх не тільки бажано, а навіть обов’язково слід вживати лише разом. Саме так вони принесуть людському організму якнайбільшої користі.

Як не дивно, але деякі продукти насправді краще споживати в «дуеті»: лише так вони розкривають усі смаки одне одного й багаторазово підсилюють корисні властивості, пише Народна Правда.

Помідори + оливкове масло. До салату з помідорів обов’язково треба додавати оливкової олії, бо вона транспортує з томатів антиоксидант лікопін, який знижує ризик виникнення і розвитку онкології.

Помідори + брокколі. Якщо раціон на 10% складається з брокколі і ще на 10% – з томатів, ризик виникнення та розвитку онкології знижується на 52%. Самі по собі брокколі і помідори – самодостатня їжа, хоча вже не настільки корисна.

Лосось + капуста. До червоної риби найкращим гарніром слугує будь-яка листова капуста. Білокачанна, червона, пекінська, Кейл багаті на вітамін D, а в лососі міститься велика кількість кальцію, який сприяє кращому засвоєнню цього мікроелемента.

Лосось + часник. У складі часнику присутні понад 150 біологічно активних речовин, які вдало доповнюють лосося. І все це «у колективі» зміцнює серцево-судинну систему і знижує рівень холестерину в крові.

Яблука + шоколад. У яблуках міститься кверцетин, а в гіркому шоколаді – катехіни. Вкупі ці речовини зміцнюють стінки судин, підвищують їхню еластичність і перешкоджають утворенню тромбів.

Капуста Кейл + мигдаль. У капусті Кейл (від англ.Kale – капуста, кучерявій темнозеленій капусті, що утворює не качан, а розетку з листя) міститься величезна кількість мікронутрієнтів – і всі ці корисні речовини набагато краще засвояться з жирами, яких багато в мигдалі.

Куркума + чорний перець. Куркума у парі з чорним перцем підвищують захисні сили організму, зміцнюють імунітет, очищують організм і поліпшують роботу травної системи. У куркумі міститься антиоксидант куркумін, який набагато повніше засвоюється організмом разом з чорним перцем.

Болгарський перець + чорна квасоля. Фарширувати болгарські перці набагато корисніше чорною квасолею, бо вона – значне джерело заліза. При надходженні заліза до організму засвоюється лише від п’яти до двадцяти відсотків цієї речовини. Ця цифра зросте вшестеро, якщо залізо доповнить вітамін С, якого багато в червоних болгарських перцях.

Цільнозернові + ріпчаста цибуля. Цільнозернові продукти багаті на цинк і залізо. Аби ці мінерали краще засвоїлися організмом, слід додати до них з цибулею сірки, яка руйнує зв’язки в структурі цільнозернових, які заважають мікроелементам всотуватися в кров.

Брюссельська капуста + оливкова олія. Брюссельську капусту найкраще готувати з оливковою олією. У складі брюссельської капусти присутній вітамін K, який сприяє кращому згортанню крові і формує кісткову тканину. Цей вітамін краще засвоюється організмом, якщо він з’єднаний з рослинними жирами, на які так багата оливкова олія.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *