Традиційний зимовий фрукт – мандарин – на піку продажів. Але вибрати правильний цитрус не так просто.
Перше, на що потрібно звернути увагу, щоб мандарин не був липкий. Якщо він липкий – це може означати, що його обробляли хімікатами. До таких маніпуляцій перевізники вдаються, щоб якомога менше втратити на транспортуванні. Якщо мандарин соковитий на вигляд, але після натискання – довго залишається вм’ятина, швидше за все він перемерзлий.
“Мандарин, щоб був хорошим і соковитим, повинен бути легким.
Перемерзлі плоди краще не вживати. Адже такий цитрус втрачає майже всі корисні властивості. Але найголовніше правило – мити мандарини перед їжею. Шкірка може містити небезпечні мікроорганізми.
На поверхні може бути набір збудників бактеріальних, вірусних, грибкових інфекцій.
Мандарин – прекрасне джерело вітаміну C. Однак споживати цей фрукт варто не більше двох-трьох штук в день. Інакше можливе загострення шлункових захворювань.