У кожного – своє слабке місце

Окрім схожих рис характеру, представники знаків Зодіаку мають характерні хвороби. Але ж кажуть: хто попереджений, той озброєний.

ОВЕН

У дитинстві ваші – кір та вітрянка. Протягом життя найбільший ризик через активність: травми голови й кінцівок, ревматичні болі, невралгії, радикуліти. Характерні також рефлекторні «перехоплення» горла або стравоходу, ніби вдавився повітрям або їжею.

ТЕЛЕЦЬ

Усі хвороби Тельця – через нестачу енергетичних та імунних ресурсів. Погано відчуває життєві потреби організму: голод, спрагу, гаряче-холодне тощо. Характерні хвороби травлення, нервової системи, горла.

БЛИЗНЮКИ

Головне завдання – підтримувати баланс організму із зовнішнім середовищем і адекватність реакцій на довкілля на всіх рівнях. У психіці – адекватне спілкування з іншими особами. Характерні захворювання грудної клітки й легень (астми, бронхіти), ураження нервової системи.

РАК

Послаблені рефлекси на сигнали довкілля. Велике значення має підтримування обміну речовин, травленевої функції. Можуть бути проблеми із заплідненням, під час вагітності та годування. Характерні хвороби органів травлення, плеврити й набряки легень, новоутворення, великий ризик успадкування «сімейних» хвороб.

ЛЕВ

Певні осередки ризику – легені, органи травлення, мозок. Характерні захворювання серцево-судинної системи.

ДІВА

Часто потерпає від розладів обміну речовин, голодування одних органів і надмірне харчування інших. Характерні хвороби, пов’язані з живленням органів, порушення пам’яті, хвороби органів черевної порожнини, кишечнику.

ТЕРЕЗИ

Важливий баланс між вживанням і виділенням, варто слідкувати за своєчасним очищенням організму. Можливі проблеми у міжособистому спілкуванні, через це – помилки у виборі пари. На стан здоров’я можуть впливати естетичні почуття. Характерні недуги нирок і сечового міхура, захворювання шкіри.

СКОРПІОН

Можливі розлади у передачі генетичної інформації, проблеми з функцією відтворення, порушення на клітинному рівні можуть спричиняти формування пухлин. Характерні захворювання статевих органів та прямої кишки.

СТРІЛЕЦЬ

У галузі психіки – адаптування у суспільстві. Фізична молодість може супроводжуватися психічною інфантильністю. Характерні захворювання стегон і сідниць (кістки, нерви, судини), недуги, пов’язані зі складом крові.

КОЗЕРІГ

Низькі захисні функції організму, залежність від перепадів у довкіллі. Проблеми з розвитком кісток. У зрілому віці – схильність до остеопорозу, гострі клімактеричні прояви. Характерні застудні та шкірні хвороби.

ВОДОЛІЙ

Проблеми генетичної системи, розвитком мислення і зв’язків між явищами. У психіці – значний потяг до незалежності, волелюбність. Нервові хвороби, нижні кінцівки.

РИБИ

Важливий стан імунної системи. Можливі зміни генотипу під впливом індивідуальних мутацій. Психікою керують більше процеси образного, ніж логічного мислення. Великі шанси на алкоголізм, наркоманію, лікарські отруєння. Схильність до артриту вища ніж в інших знаків.

Микола ЯРОСЛАВСЬКИЙ, лікар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *