Таємниці сушеної гвоздики    

                

Лікувальні властивості гвоздики широко використовуються у китайській медицині. Ця запашна спеція спроможна вилікувати багато хвороб: у гвоздиці міститься провітамін А, вітаміни групи В, вітаміни С, Е, омега-3 жирні кислоти, ефірна олія й різні мінерали.

Лікарі-натуропати рекоментують жувати сушену гвоздику – і це працює. Пацієнти позбавляються хвороб горла, і не тільки.
Суха гвоздика має й інші супервластивості. Вартість її смішна порівняно з багатьма лікарськими засобами, та сухі бутони вирішують проблеми пречудово. Один сухий бутон гвоздики на 20% складається з ефірної олії, яка містить ароматичні речовини евгенол, каріофілен та іланген. Є в ній і значна кількість дубильних речовин
Для очищення від паразитів. Позбутися глистів дуже просто. Варто лише розжувати кілька бутонів гвоздики за 30 хвилин до їди двічі на день. Коли ж ви не маєте глистів, це чудова профілактика від них. Гвоздики бояться не лише паразити, але й хвороботворні мікроби: стафілокок, дифтерийна паличка і навіть туберкульозна.

Для лікування порожнини рота можете сміливо замінювати жуйку сухими бутонами гвоздики. Якщо жувати цю спецію щодня, забудете про стоматит, пародонтоз, запалення ясен, ангіни та інші хвороби горла. Ефірні олії прибирають поганий запах з рота
Для покращення травлення треба розжувати 2 бутони гвоздики з 1 ч.л. меду за 20 хвилин до їди. Стимуляція травлення допоможе безболісно схуднути. Гвоздика вилікує коліт, метеоризм, допоможе впоратися із гастритом від пониженої кислотності. Однак за виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, за високого артеріального тиску цього робити не можна.
Для профілактики раку. Евгенол у складі гвоздики уповільнює зростання ракових клітин і утворення нових. У родинах із поганою онкоспадковістю така профілактика дуже доречна: спеція покращить загальний стан організму й зупинить серйозну хворобу.
Для регулювання тиску. Людям з пониженим тиском варто скористатися гвоздикою. Ефект від двох сухих бутончиків кращий, ніж від кави.

Порада: Аби перевірити якість спеції, киньте її у воду з силою. Якісний сухий бутон потоне або плаватиме вертикально, суцвіттям догори. А гвоздичка, в якій немає ефірної олії плаватиме горизонтально.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *