Науковці Колумбійського університету (США) оприлюднили результати дослідження, яке підтверджує зв’язок між надлишком цукру в раціоні та розвитком старечої деменції. Найбільше ризикують отримати хворобу Альцгеймера, на думку дослідників, люди, що регулярно споживають солодкі напої – чи то чай із цукром, чи то газована вода.
Протягом 7 років були під спостереженням 2226 осіб, цілком здорових до початку експерименту. За 7 років проекту в 429 осіб розвинулася хвороба Альцгеймера. Науковці-медики дійшли висновку: споживаючи щодня 2 з половиною ложки цукру, людина автоматично опиняється у групі особливо високого ризику розвитку нейродегенеративних розладів.
Зокрема, щоденне поїдання 30,3 г цукру на 33% збільшує ризик виникнення сенильної деменції – слабоумства старості, що виникає через прогресивну дифузну атрофію структур головного мозку. Перш за все це відкриття має насторожити любителів солодких напоїв, – повідомляє Hronika.info