Штучно створений свиний грип

Про це заявляли вже кілька осіб, в тому числі австралійські дослідники з університету Канберри, міністр охорони здоров’я Індонезії, її колега з Мексики…

Ідея скандальних заяв полягає в тому, що свиний грип нібито штучно створений у лабораторіях генної інженерії західних країн з метою збільшення прибутків фармацевтичних компаній під час загальносвітової економічної кризи.

Стверджується, що західні країни, в першу чергу США, спеціально розробляють нові віруси і розповсюджують їх у країнах, що розвиваються. Комбінація властивостей вірусу А/H1N1 викликає в дослідників підозру, що йдеться про біологічну зброю.

Кілька дослідників висловили думку, що розповсюдження свиного грипу призвело до різкого стрибка вартості акцій фармацевтичних компаній, а також, що нагнітання страху навколо епідемії в той час, коли звичайний грип щороку забирає життя тисяч людей, вигідне владі деяких країн, як, наприклад, США, де увага населення переключилася від економічної кризи на мусовані повідомлення ЗМІ про можливий ризик інфікування кількох осіб.

Кількість країн, де існує підозра на спалах захворювання, весь час зростає. В Україні підтверджено вірус в аналізах хворого чоловіка, причому аналізи проводилися не в Україні, а у Великій Британії.

Щоправда, ВООЗ наголошує, що закриття кордонів і обмеження на поїздки не можуть зупинити розповсюдження свиного грипу. Вона нагадує, що подібні заходи були здійснені щодо важкого гострого респіраторного синдрому, але вони дали більше економічних втрат ніж успіхів у боротьбі з вірусом.

Дмитро ЦАРЕНКО, Інтернет-оглядач «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Штучно створений свиний грип”