Серцеві напади залежать і від групи крові

Люди із деякими типами крові більш піддані ризикові серцевого нападу через забруднення повітря. Як зазначають на сайті «Health Day», люди, що мають ішемічну хворобу і 2,3,4 групи крові, частіше мають серцеві напади при контакті із забрудненим повітрям.

До слова, за висновками Європейського співтовариства кардіології, 1 група крові має найменший ризик серцевого нападу та інсульту. Справа полягає у більшій кількості білка, що згущує кров у крові 2,3,4-ої груп.

Експерти проаналізували відомості про 1,3 млн осіб. Якщо 15 з кожної тисячі осіб із 2,3,4-ою групами крові мали серцеві напади, то серед людей із першою групою цей показник – 14 осіб. Коли йдеться про тисячу осіб, то різниця в одиницю ніби й невеличка. Та на 1,3 млн досліджених різниця становить уже 13 тисяч осіб. А в перерахунку на населення світу?
Раніше вже було встановлено, що найбільше – на 23% частіше – потерпають від серцевих недуг люди з 4-ю групою крові. При цьому відомо, що група крові визначається генами, що їх наслідують від обох батьків. Водночас відомо: багато захворювань зумовлюються саме впливом генетичного компонента. Науковці закликають вивчити кожну групу крові на предмет схильності їхніх носіїв до генетичних захворювань.

Уже відомо, що в людей із 2-ою групою крові частіше зустрічається підвищений рівень холестерину. Тож для них, вочевидь, потрібна особлива терапія на попередження високого тиску крові, адже гіпертонія може розвинутися доволі рано.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *