Лікарі назвали 8 корисних властивостей кислої капусти

Кисла капусти посідає не останнє місце у списку найкращих продуктів для схуднення. І не випадково, адже при квашенні її смак змінюється, але корисних властивостей при цьому капуста не втрачає цілу зиму. А якщо говорити про вплив капусти при схудненні, подивіться на китайців, які саме й вирішили уперше квасити капусту. Про струнких і гарних східних гейш і досі складають легенди. То в чому ж користь кислої капусти?

 

Нумо всі квасити капусту!

* Кисла капуста покращує травлення, а вітамін В6 чудово порається із розщепленням білків, відтак сміливо поєднуйте капусту із м’ясними стравами.

* Кисла капуста знижує рівень холестерину в організмі й покращує роботу серцево-судинної системи.

* У капусті міститься вітамін U, який допомагає долати сезонну депресію, відновлює нервову систему й робить вас стійкими до стресів.

*Оскільки кисла капуста багата на вітаміни А, В, С, К, U, а також калій, цинк, залізо і ще цілу низку макро- та мікроелементів, вона слугує за чудовий профілактичний засіб від багатьох застудних захворювань.

*У 100 грамах цього продукту міститься лише 19 кілокалорій, тож її сміливо можна долучати до раціону тих, кого хвилює зайва вага. А татронова кислота, присутня в капусті, бореться із подальшим утворенням жирових відкладень.

*У кислій капусті міститься значна кількість клітковини і дуже мало вуглеводів – фруктози й лактози. Тож вживати кислу капусту рекомендують діабетикам. 

*Кислу капусту застосовують у косметології як маску для обличчя, яка допомагає боротися з вуграми, позбавляє пігментних плям. А завдяки вмісту вітаміну РР зміцнюються нігті та волосся.

* Кисла капуста  має властивості очищення, вона збагачує клітини живильними речовинами і регенерує їх. І все це призводить до… правильно, омолодження вашого організму.

Трохи дьогтю в діжці з капустою

Кислою їжею взагалі не варто захоплюватися людям із підвищеною кислотністю та гастритами, виразками шлунка й кишечнику, недугах печінки, нирок та підшлункової залози.

Побічні ефекти від споживання кислої капусти – здуття, набряки й навіть больові відчуття у шлунку.

І насамкінець:

Існує багато дієт на кислій капусті, які допомагають скинути вагу без особливої шкоди для організму.

Але: найкорисніша кисла капуста не містить ані цукру, ані оцту. Вихід один: якщо не квасите капусту самі, пробуйте, коли купуєте готовий продукт.

Все про капусту дізнавалася Лідія КОСТИНСЬКА, порадниця «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *