Групи крові – результат еволюції

Група крові – це не тільки опис антигенних характеристик еритроцитів, але й певний етап тисячолітньої еволюції травної та імунної систем людини, і підсумок адаптації наших пращурів до постійно змінюваних природних умов.

Групу крові можна назвати ідентифікатором особистості, так як вона не змінюється, як і відбитки пальців. Найголовнішим є те, що різниця між усіма людьми нашої планети не в етнічному походженні, а в складі крові.

Вчені пов’язують чотири групи крові з чотирма етапами еволюції людства.

Групу крові О (I) можна віднести до першого етапу в розвитку людства, коли наші предки були мисливцями й харчувалися м’ясом. Усі первісні люди мали тільки цю групу крові. Очікувана її поява – 40 000 років тому. Цю групу іноді називають «першокров’ю», тому що інші групи виділилися за допомогою мутації з цієї групи. Саме цю групу крові пов’язують з мисливсько-збірним способом видобутку їжі перших людей.

У сучасних людей, які мають цю групу крові, кислотність шлункового соку вища, ніж в інших, що дає травному тракту найкращим чином перетравлювати м’ясо. Також цю групу крові називають «універсальною», так як вона підходить людям з будь-якою групою при переливанні крові.

Серед відомих власників I групи крові – Рейган, Горбачов, Єлизавета II, Аль Капоне. Характерними рисами даної групи крові є – енергійність, товариськість, сила волі, прагнення до лідерства, метушливість, амбітність, хворобливе ставлення до будь-якої критики.

Групу А (II) пов’язують з переходом людини до аграрного способу життя. Часто її називають «вегетаріанською». Приблизна її поява – 25 000 років тому.

Ця група властива людям, які працюють на землі, і мають тягу до такого роду праці. Саме людей з цією групою крові називають трудоголіками. Велика частина людей, що проживають в Європі, мають саме цю групу крові.

Серед відомих власників II групи крові – Гітлер, Ніксон, Картер, Віктор Цой. Характерними рисами даної групи крові є працелюбність, товариськість, лагідність, адаптація в будь-якій обстановці, впертість.

Група В (III) виникла при злитті та міграції рас у східну частину Євразії. Приблизна її поява – 10 000 років тому. Більшість власників цієї групи крові проживають у Гімалаях, Індії, Пакистані, Китаї.

Саме використання в їжу молочних продуктів зумовило чергову еволюцію травної системи, і призвело до виникнення цієї групи крові.

Серед відомих власників III групи крові – Пол Маккартні, Ейнштейн. Характерними рисами даної групи крові є делікатність, спокій, легка адаптація, творчість, жага до пригод.

Група АВ (IV) виникла при змішуванні різних груп крові. Її поява – близько 2 000 років тому. У наш час всього 6% європейців мають цю групу.

Унікальність її полягає в імунологічному захисті, який проявляється у стійкості до аутоімунних і алергічних захворюваннях людини.

Серед відомих власників IV групи крові – Ісус Христос (за аналізом крові з Туринської плащаниці), Джон Фіцджеральд Кеннеді, Мерилін Монро. Характерними рисами даної групи крові є врівноваженість, завищені вимоги до себе та світу.

До речі, у тварин більше 10 груп крові.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *