Громадські організації стали на захист керівника діагностичного центру

Друга хвиля медичної реформи збурила пристрасті довкола не однієї лікарні Буковини. Чернівецький обласний медичний діагностичний центр також потрапив до цієї халепи, хоча нібито цього і не мало би статися. Та обласна рада, яка є власником обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр» все ж таки оголосила  конкурс на заміщення вакантної посади його керівника (генерального директора). І реакція не забарилася. Представники громадських організацій області та працівники Діагностичного центру передали владі Звернення та розповсюдили його серед ЗМІ.

Із цим Зверненням можна ознайомитися нижче: 

 

Голові

Чернівецької

облдержадміністрації

Осачуку С.Д.

 

Заступнику Голови

Чернівецької обласної ради

 Маковецькій І.С.

 

 Депутатам

 Чернівецької  обласної ради

 

 

Директору  департаменту

охорони здоров’я

Чорному О.В.

 

                                        ЗВЕРНЕННЯ

                 представників громадських організацій Чернівецької області та працівників ОКНП  «Чернівецький обласний медичний діагностичний  центр»

 

          Обласний медичний діагностичний центр перейшов у статус обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр»  з  03.02.2020.

            За розпорядженням голови обласної ради №145 від 21.02.2020 «Про оголошення конкурсу та початок формування конкурсної комісії на заміщення вакантної посади керівника (генерального директора) ОКНП «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр»  на даний час проводиться конкурс.

 

        Звертаємось до вас з приводу проведення конкурсу на заміщення посади керівника ОКНП «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр».

         Йде безпідставна  критика на Букінфо на адресу центру  щодо його занепаду, відсутності  кваліфікованих лікарів та сучасного обладнання , яка не відповідає дійсності. (БукІнфо не критикував діагностичний центр. Критика звучала у коментах до публікацій  «Екс-регіонала Ігоря Шкробанця призначають керівником Чернівецького обласного діагностичного центру? (Відео)» та «Одного з засновників Партії Регіонів в Чернівецькій області Ігоря Шкробанця громадські активісти вимагають не допустити до керування Діагностичним центром» – «Версії»)

 Складається  не зовсім зрозуміла ситуація  навкруги  діагностичного центру, пов’язана  з проведенням цього конкурсу.

            Виникає багато питань щодо підстав для проведення вищезазначеного  конкурсу. Адже з головним лікарем Чернівецького обласного медичного діагностичного центру Вдовіченим А.М. заключено контракт на 5 років з Чернівецькою обласною радою  на термін з 30.04.2018 по 30.04.2023р. на підставі розпорядження  голови  Чернівецької  обласної  ради  від  27.04.2018 № 122.

        Підстави для  розірвання контракту відсутні. Головний лікар Вдовічен Анатолій Миколайович, заслужений лікар України, працює в центрі на керівних посадах з першого дня його роботи, знає достеменно роботу всіх відділів та центрів.  Під його керівництвом для покращення надання медичної допомоги вагітним та населенню репродуктивного віку були створені: обласний центр антенатальної охорони плоду та медичної генетики і обласний центр планування сім’ї та репродукції людини. За останні роки, завдяки  наполегливій роботі колективу під керівництвом  головного лікаря,  його наполегливості та вмінню організувати роботу,  при допомозі обласної влади та  депутського корпусу  вдалось  покращити матеріально-технічну базу центру. Придбано сучасне високоінформативне медичне обладнання для відділів функціональної, ультразвукової діагностики та ендоскопічне обладнання .  В центрі працює одна із найпотужніших лабораторій в Україні, яка забезпечує проведення обстежень за 196 методиками.  Також працюють висококваліфіковані лікарі, які надають медичну допомогу в повному обсязі населенню області, в тому числі вагітним, інвалідам,  ліквідаторам аварії на ЧАЕС, афганцям і пенсіонерам, призовникам,  мобілізованим, учасникам АТО та ООС.

     Удосконалена робота всіх відділів центру відповідно до сучасних методичних рекомендацій та протоколів МОЗ України. Діагностичний центр  ліцензований, акредитований на вищу категорію, наявний сертифікат відповідності системи управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015 (самий перший  в області).

      Розпорядженням голови Чернівецької обласної ради від 21.11.2019 № 420 «Про створення комісії з реорганізації шляхом приєднання «Чернівецького обласного медичного діагностичного центру» Вдовічен А.М., головний лікар, призначений головою вказаної комісії, отже трудові відносини з ним продовжуються.

Відповідно до пункту 1.2 Статуту обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр», затвердженого розпорядженням голови Чернівецької обласної ради від 08.11.2019 № 376 (зі змінами від 21.11.2019 № 421) підприємство є правонаступником  усього майна, всіх прав та обов’язків обласної комунальної установи «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр».

Пунктом 1.4.6 Методичних рекомендацій з питань перетворення закладів охорони здоров’я з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства (оновлена версія) Міністерства охорони здоров’я України (Протокол робочої групи № 9 від 14.02.2018) зазначено, що факт реорганізації ЗОЗ-бюджетної установи не є підставою для звільнення керівника і припинення укладеного з ним контракту і трудові відносини з ним продовжуються на підставі контракту.

Пунком 2 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 31.10.2018  № 1977 «Про внесення змін до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників» наголошено, що особи, призначені на посади керівників у сфері охорони здоров’я до набрання чинності цим наказом (01.01.2019), продовжують виконувати свої обов’язки до терміну, визначеному у контракті.   Після завершення терміну дії контракту головні лікарі зможуть пройти конкурс на посаду генерального директора закладу охорони здоров’я.

Відповідно до пункту 9 статті 36 Кодексу законів про працю України у разі зміни власника підприємства, а також у разі його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується (головний лікар теж працівник  закладу).

Відповідно до Покажчика професійних назв робіт за кодами професій Класифікатора професій ДК 003:2010 професійна назва роботи керівника підприємства (установи, організації) охорони здоров’я (генеральний директор, директор, головний лікар та ін.) значиться під одним і  тим самим кодом КП – 1210.1.

Беручи до уваги вищенаведене, думку колективу (звернення колективу до голови облради від 12.08.19 р., протоколи зборів колективу центру)  та  керуючись нормативними документами,  просимо  вас врахувати термін дії діючого контракту головного лікаря  до 30 квітня 2023 року та скасувати проведення  конкурсу  до завершення  дії  наявного  контракту.

 

З повагою,

 

 Голова  ГО Чернівецького  обласного

об’єднання  “Чорнобильці  Буковини”                                 Холодило В.О.

  

ГС « Патріотичні сили Буковини»                                         Демченко О.В.   

 

 Голова Чернівецької міської

 організації «Спілка Чорнобиль»                                           Желєзний М. В.

 

Керівник ГФ

«Буковинська народна комендатура»                                   Чернишов Д. М.

 

 Голова   Чернівецької обласної

 асоціації ветеранів Афганістану  та АТО                              Козак С.В.

                   

 Заступник     голови   Чернівецької обласної

   асоціації ветеранів Афганістану  та АТО                           Остафійчук В.Д.

  

Секретар     Чернівецької    обласної

   асоціації ветеранів Афганістану  та АТО                            Католік В.І.      

 

 

Голова громадської організації

« Суспільні ініціативи Буковини»                                            Харина П.П.

                                                                                                                                               

Члени медичної  ради

 ОКНП” Чернівецький  обласний

 медичний  діагностичний центр” :

 

Заступник головного лікаря

 з організаційно-методичної роботи                                       Бойко О.Б.                                   

Заступник головного лікаря

 з економічних питань                                                              Доненко Л.П.                                   

Заступник головного лікаря

 з техніки                                                                                   Негрич Л.П.                                   

Заступник головного лікаря

 з питань  медсестринства                                                     Телекі Н.О.                                   

Головний бухгалтер                                                                Колесник О.О.

Голова  профкому, завідувач

відділу ендоскопії                                                                    Білик В.І.

Начальник відділу кадрів                                                        Головатий І.Р.

Завідувач  відділу  УЗД                                                           Буймістр Н.І.

Завідувач  відділу  променевої

діагностики                                                                               Бутвін А.Г.

Завідувач  відділу  ФД                                                             Гінгуляк М.О.

Завідувач  відділу  прийому

 хворих та консультацій                                                           Малімон Р.Т.

Керівник  центру антенатальної

 охорони плоду і мед.генетики                                                Максіян О.І.

Керівник  центру  планування

 сім’ї   та репродукції  людини                                                 Марфіна Я.А.

Завідувач відділу клініко-діагностичних

та цитоморфологічних досліджень                                         Шварковська А.А.

Керівник відділу АСУ                                                                Осовський О.П.

 Головний енергетик                                                                 Еремічук Я.К.

 Крайова « Буковинська січ

 ім. гетьмана Мазепи І.В» –                                                          

ст. охоронець центру                                                                Волощук  В.К  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *