Біологічні точки – швидка допомога

Іноді трапляються такі ситуації, коли терміново потрібна медична допомога, а під рукою – жодної таблетки. В такому разі доводиться використовувати будь-які методи. Одним з таких методів є вплив на біологічні точки.

Акупрессура – один із найефективніших способів покращення самопочуття. Головне у цій техніці – знайти «потрібну» точку і правильно на неї вплинути. Біологічно активна точка розташована в невеликому заглибленні діаметром 0,2-5 мм і відрізняється підвищеною больовою чутливістю.

Спеціалісти акупресури та акупунктури використовують для впливу на точки голки, палички полину або пальцевий масаж. Для використання голок потрібні професійні навички, а от вплив пальцями може допомогти будь-кому. Пам’ятайте, що від способу, сили та тривалості натиску залежить кінцевий результат – заспокійливий чи збуджуючий.

Масаж, як правило, роблять великим чи вказівним пальцем. Тривалість – від 30 секунд до 5 хв.

Захитування

Усунути нудоту та запаморочення допоможе точка, розташована на 2 пальці нижче основи долоні (у напрямку до ліктьового згину) посере-дині зап’ястя. Вказівним та великим пальцями сильно стисніть цю точку з обох боків зап’ястя. Через 10-30 сек. вам стане легше.

Нежить і закладений ніс

Точка розташована над переніссям, посередині між бровами. Треба натиснути на неї і, роблячи легкі вібруючі рухи на місці, тримати до тих пір, доки не настане полегшення.

Носова кровотеча

Для зупинення кровотечі з носу треба використовувати точку, яка розташована на стопі. Вам знадобиться помічник.

Сядьте на ліжко чи стілець. Помічник повинен підняти вашу праву чи ліву ногу (якщо з правої ніздрі йде кров – підняти праву ногу, якщо з лівої – ліву) та поплескати по нижній частині п’ятки. За деякий час кровотеча зупиниться.

Зніміть біль

■ Визначте ділянку болю, її межі та інтенсивність.
■ Поставте вказівний палець на початок болючої ділянки та на кінець (наприклад, ви потягнули м’яз ноги – один палець покладіть зверху, де біль починається, другий внизу, де закінчується).
■ Якщо больова зона невеличка – покладіть два пальці разом. М’якими круговими рухами починайте робити масаж. Якщо ви правильно визначили межі болю, він швидко стихне.

Сонячний удар

У центрі долоні розташована точка, стимулюючи яку ритмічними натисками можна зняти прояви сонячного удару.

Висока температура

■ Прикладіть мокрий холодний рушник до щиколоток. Замість рушника можна намочити прохолодною водою шкарпетки та вдягнути їх.
■ Випийте чаю із шавлією або мелісою: залийте траву кип’ятком і заварюйте 10 хв.
■ Прикладіть холодний компрес до голови та шиї.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *