6 повсякденних речей, які нас вбивають

Останнім часом дуже часто пишуть про небезпеку формальдегіду, нітробензолу і  полівінілхлорид. Ці канцерогени можна знайти у фарбах, духах, шампунях, будматеріалах, пластмасі і гумі. Але є 6 речей, які ми використовуємо в наших оселях щодня.
1. Штучний освіжувач повітря. Для свіжого повітря в оселі найкращі ідеї – часто відкривати вікна, мати кімнатні рослини, заварювати ароматні трави, скажімо, базилік, і уникати штучних ароматів. Дослідження показують, що штучні ароматичні речовини у невеликих і погано провітрюваних приміщеннях наповнюють повітря токсинами і завдають непоправної шкоди здоров’ю, адже сполуки на основі гліколевого ефіру, поєднувані в ароматизаторах, створюють смертельну отруту.

  1. Антипригарний посуд. Він чудово підходить для приготування їжі, але, щойно він нагрівається, покриття починає розкладатися і виділяти канцерогенні частки в повітря і їжу. Чудова альтернатива – керамічні каструлі та пательні.
  2. Штучні підсолоджувачі. Останнім часом цукор почали виганяти з нашого щоденного раціону, хоча ми, як і раніше, любимо солодке. Однак штучні підсолоджувачі – неприродні та отруйні. Краще візьміть стевію або ксиліт – абсолютно природні підсолоджувачі рослинного походження. Уникайте продуктів з сорбітом, ацесульфамом Д, аспартамом, сахарином.
  3. Пластикові харчові контейнери і пляшки. Коли їжу кладуть до пластикового контейнера, вона сполучається з хімікатами пластику на молекулярному рівні.

Кораще користуватися скляними вбо металевими ємностями.  Найкращим рішенням є кераміка. Купуйте рідину тільки у скляних пляшках.

  1. Промислові миючі засоби. Позбуваючись із їхньою допомогою різних інфекцій і мікроорганізмів, ми водночас шкодимо нашому здоров’ю. Є багато природних альтернатив, навіть на вашій кухні: оцет, лимон, сода і сіль можуть творити дива.
  2. Надто багато екранів. Багато родин сьогодні мають екран в кожній кімнаті: телевізор, комп’тери, смарфони тощо. Ми не можемо уникнути природної радіації, але самі насичуємо свій побут техногенною радіацією.

wworld.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *