«Звіряча» поведінка або правила виживання

lev

Цирковий бізнес стає по-особливому жорстоким

Протягом серпня у Чернівцях гастролює цирк шапіто «Банзай». На діток чекають смішні клоуни, веселі мавпочки, розважальна програма і… достатньо доросла жорстокість. А чого ви хотіли? – Це ж бізнес, хоча й цирковий…

Розмальований легковик через рупор, на повну гучність рекламував приїзд цирку протягом кількох тижнів. Ця реклама не відрізнялась би від інших, якби не одне маленьке «але»: на даху авта була прикріплена клітка із… живим левом!!!

Машина на швидкості їздила вулицями міста, а тварина кидалася з кутка в куток і ревла на повні груди. Певне, таких стресів леви не переживають навіть у диких джунглях. Ше б пак, там немає людей із такою «винахідливістю» в рекламному бізнесі.

Чернівчанка Анастасія після побаченого влаштувала імпровізований міні-мітинг біля шатра цирку «Банзай». Молодь так і не дочекалася коментарів від дирекції цирку. Щоправда, про ганебну рекламу заговорила громадськість.

Намагаючись дізнатися, чому бідолашна тварина «гасала» на кузові автівки, я прийшла до цирку. Але побачитися із керівниками «Банзая» мені не вдалося. Працівники один за одним розводили руками: «Тварина звикла» або ж «Ми про це нічого не знаємо!»

… Нещодавно в житомирському цирку дитина фотографувалася із левом. Тварина несподівано напала на хлопчика і вкусила малого за… голову! Малечі наклали 14 (!) швів. Батьки й преса обурювалися з жорстокості тварини. Але така поведінка хижака не дивна, якщо взяти до уваги ті умови, в яких утримують екзотичних тварин у цирках…

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “«Звіряча» поведінка або правила виживання”