«Знак води» – музичні пророки

Цій музичній команді таланить завжди: вона перемагає, починаючи від обласного хіт-параду і закінчуючи масштабними всеукраїнськими інтернет-голосуваннями. Про свою творчість кореспонденту «Версій» розповів лідер чернівецького рок-гурту «Знак води» Володимир ПІВТОРАК.

 – З чого все почалось? Розкажи будь ласка про історію створення гурту.
– Я познайомився із Сергієм (нашим теперішним басистом), коли ще навчався в 11 класі. Спочатку ми просто «тусувалися», були хорошими друзями. Пізніше в нас виникла ідея створити музичну групу. Бажання мали велике, але втілити його в реальність було важко: нам потрібні були гітари, барабани та підсилювач. А де знайти гроші на такі речі звичайним випускникам школи?
Пізніше познайомилися із Сергієм Кузіним, екс-учасником гурту «Люди в чорному». Сергій працював у «Автографі» і мав власну репетиційну базу. Ми зібрали гроші та купили апаратуру, і вже 2000-го року створили повноцінну музичну команду. Перша репетиція відбулась 10 вересня – цього дня народився наш гурт. Спочатку нас було троє – я співав і грав на ритм-гітарі, Сергій – на бас-гітарі, а барабанщиком був ще один наш друг Андрій. Уперше ми виступили в Будинку офіцерів у день пам’яті Віктора Цоя. Такі заходи в Чернівцях щороку організовувала та проводила група «Клітка».
– Чому ви обрали саме назву «Знак води» для свого гурту?
– Спочатку наша команда називалася «ПроRock». З такою назвою ми проіснували до 2005 року. Але після того, як відіграли один концерт у Путилі, вирішили змінити назву. Ми зрозуміли, що назва «ПроRock» несе релігійне забарвлення. Півроку ми думали над новою назвою і зупинилися саме на «Знакові води». Чому? Всім відомо, що людина на 80% складається з води, крім того все живе потребує її. Тому слово «вода» у цій назві характеризує життя, живу музику.
Крім того, ми проаналізували назви різних музичних команд і зрозуміли, що від ім’я гурту залежить його успішність та популярність. Наприклад, назва «Океан Ельзи» – це щось дуже глобальне, значне… Такою ж є дана команда на українській сцені – великою та грандіозною. А група «Друга ріка» ніколи не буде такою грандіозною, бо в її назві закладено те, що вона «друга». Ось ми і вирішили стати «Знаком води», тому що вода – поняття дуже широке і також глобальне.
– Яку музику слухаєте? Хто з відомих музикантів найбільше надихав вас у період створення гурту?
– Ми слухаємо різну музику. Барабанщик – «Offspring», «System Of A Down», а басист взагалі раніше слухав «Руки вгору!»… (посміхається). Ми часто кепкували з нього через це, але згодом він «перейшов» на нормальну музику. Я слухаю російський рок, а також «Плач Єремії», «Океан Ельзи», «Крихітка Цахес» тощо.
– Що незабаром слід очікувати від «Знаку води»?
– Нещодавно ми зайняли перше місце у конкурсі «10 MUZ-DJUICE». За умовами конкурсу, мобільний оператор «Djuice» безкоштовно видасть 1000 копій альбому музичній групі – переможцю. Тому, незабаром вийде наш альбом, назва якого поки що в секреті. Робота над ним практично закінчилась, – залишилося попрацювати ще над трьома композиціями. До альбому увійдуть ще 2 ремікси від групи «Стелсі». На платівку слід очікувати десь у травні.
– Чув, що ви записали дуети?
– До нашого альбому увійшли дуетні композиції з Юлією Косівчук. Крім того, в нас є пісня, яку ми написали в співавторстві з Ларисою Бережан.
У Чернівцях є багато хороших виконавців, з якими нам хотілося би заспівати в дуеті.
– Володимире, ти працюєш на філологічному факультеті ЧНУ. Чи не важко поєднувати роботу з музичною діяльністю?
– Для мене – ні. Незабаром захищатиму дисертацію, дуже старанно готуюся до цього. Втім хотів, щоби музика стала моєю основною роботою, а не просто хобі.
Довідка «Версій»
Володимир Півторак – вокал, ритм-гітара;
Сергій Сажин – бас-гітара;
Ігор Гужук – соло-гітара;
Олександр Ткачук  – ритм-гітара;
Андрій Олару – барабани;
Олег Попелухін – барабани, клавіші (сесійний музикант).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “«Знак води» – музичні пророки”