Журналістів переконували, що Чернівецька ОДА відкрита

Бо губернатору можна зателефонувати на мобільний

В облдержадміністрації повідомили, що торік до них надійшло 3438 звернень від громадян. До губернатора Буковини Михайла Папієва особисто звернулося 1511 людей, з них 1287 – на «губернаторський» мобільний телефон.

Щоправда, за дослідженнями соціологів, ситуація із доступністю та прозорістю місцевих владників набагато гірша. Центр політичних студій та аналітики, за підсумками власного моніторингу, найбільшими порушниками закону «Про доступ до публічної інформації» на місцевому рівні визнав Чернівецьку та Чернігівську обласні державні адміністрації та Раду міністрів Криму. Про це на прес-конференції «Закон про доступ до публічної інформації: два роки умовно», повідомив Віктор ТАРАН, директор центру. Саме ці органи влади найчастіше не надавали відповідей на запити або надавали їх невчасно чи не повною мірою.

Та Олександр ТІЩЕНКО, начальник відділу роботи зі зверненнями громадян і доступу до публічної інформації ОДА, не визнаючи сумної першості чернівецької влади в непрозорості, почав запевняти, що ЧОДА відкрита, а зазначеному моніторингу не можна довіряти, бо він базується на недостовірних фактах:

– Вони надіслали нам дев’ять офіційних запитів на які отримали вичерпні відповіді, а ще чотири інформаційні запити вони відправили не на ті електронні адреси, тобто відправили на електронні пошти структурних підрозділів управлінь, – наголошував пан Тіщенко.

Чиновник переконаний: про відкритість влади свідчить і той факт, що будь-який громадян може телефонувати особисто до губернатора за мобільним номером

091-33-111-33.

За словами Олександра Олександровича, від травня 2011 року – моменту набрання чинності Законом України «Про доступ до публічної інформації» – до облдержадміністрації надійшло 59 запитів на інформацію, впродовж минулого року – вже 135, а від початку нинішнього року – 27 запитів. Найбільше до органів влади зверталися торік жителі Чернівців – 216 звернень, найменше запитів надійшло з  Новодністровська – 10.

На всі запити надані відповіді за чинним законодавством, зауважив чиновник.

Та «задоволення» від прес-конференція журналісти не отримали: конкретних відповідей від пана Тіщенка вони не дочекалися. Напрошується висновок: доступ до публічної інформації в Чернівецькій ОДА й справді закритий?

Анна  КЛЮС, «Версії»

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *