Запобігти паводкам на Пруті допоможуть досвід і гроші Європи

Про те, як боротися з повенями, буковинцям розповідали експерти з Німеччини, Франції, Нідерландів і Румунії

DSC_0026

Транскордонний проект «Підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут», який нині реалізується на Буковині, фінансує Європейський Союз у рамках спільної операційної програми Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013 роки. Чергова міжнародна науково-практична конференція проекту відбулася цими днями в туристично-розважальному комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни на Новоселиччині).

Головне завдання проекту – взяти під контроль стихійні лиха, підвищити безпеку життєдіяльності населення, а також бути готовим до екстрених випадків, зокрема, паводків, які трапляються на річці Прут у прикордонних районах України (Новоселицький район), Румунії (Ботошанський район) та Республіки Молдови (район Фалешть) доволі часто.

Активну участь брали в обговоренні проблеми експерти з Німеччини, Франції, Нідерландів і Румунії, які ділилися з гостями конференції досвідом своїх країн у сфері управління водними ресурсами та запобігання паводкам.

Як зазначила керівник проекту Світлана СКРИКУЛЯК, в його рамках планується створення 18 інформаційних пунктів із тренованими волонтерськими бригадами в районі Прутської зони. Та спочатку відбудуться навчання волонтерів зовнішніми експертами Департаменту Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів та Департаменту з охорони навколишнього середовища.

Наслідком впровадження проекту стане також щорічний Міжнародний фестиваль волонтерських бригад.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *