Чернівці: Музичний лютий

Для своїх постійних глядачів Чернівецька обласна філармонія приготувала надзвичайно цікаві музичні  зустрічі. Одна з них відбудеться найближчим часом, а саме 7 лютого  у залі філармонії. Подарунок своїм прихильникам підготував відомий скрипаль, соліст філармонії, народний артист України Павло Чеботов у творчому тандемі з талановитим  піаністом Русланом Рамазановим. Вони презентують  нову дуетну  програму, присвячену Дню Закоханих. Незабутні враження очікують  всіх нас від чарівної музики В.А.Моцарта, Ф.Шуберта, Н. Паганіні та Х. Глюка. А  неймовірні музичні сюрпризи від Е. Єльгара, Ф. Крейслера та В. Монті розкриють як секрети успіху у коханні, так і сценічної майстерності Павла Чеботова і Руслана Рамазанова.

А 12 та 14 лютого на романтичне побачення буковинців запрошує відома співачка з Еквадору Лучіана Гакман, яка своїм унікальним голосом вже давно зачарувала наших краян. Протягом двох концертних вечорів у супроводі академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії звучатимуть найулюбленіші світові хіти популярних композиторів. 

У програмі «Became mucho» відбудеться зустріч із фіналістом телевізійного проекту  «Голос країни» Андрієм Рибачуком та солістом Чернівецької обласної філармонії, заслуженим артистом України Володимиром Фісюком.

19 лютого, вшановуючи пам’ятний день, що відзначається в Україні  20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, артисти академічного симфонічного оркестру та академічного камерного хору «Чернівці» обласної філармонії виконають всесвітньо відомий «Реквієм» В.А. Моцарта. Твір, який став музичним символом сили духу і стійкості. 

Як відомо, 2021 – ювілейний рік великої української поетеси Лесі Українки, 150 річчя від Дня її народження. Тож солісти Чернівецької обласної філармонії приєднуються до всеукраїнського святкування цієї величної дати, презентуючи  святковий музичний вечір «Хотіла б я піснею стати…», на якому прозвучать як відомі музичні твори, так і  поезія геніальної українки.

26 лютого, прихильники народної музики мають можливість прийти до зали філармонії на концерт ансамблю народної музики «Плай» під керівництвом народного артиста України М. Гакмана. У виконанні солістів філармонії, заслуженого артиста України Володимира Фісюка та Богдани Зайцевої прозвучать неперевершені  та віртуозні мелодії нашої  багатонаціональної  Буковини.

І завершиться феєричний лютий традиційною концертною програмою «Буковинське подвір’я», яку підготували артисти Заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю ім. А.Кушніренка під керівництвом народного артиста України Ярослава Солтиса. 

Як ви бачите з нашого анонсу, шановні поціновувачі класичного та традиційного українського мистецтва, концертний лютий увібрав усі ваші побажання та відобразив усі музичні смаки. Тому з великою надією та радістю очікуємо вас у залі філармонії на наших концертах. Сподіваємося, що  після такої довгої розлуки кожен з Вас, виходячи із зали, ні на секунду не пошкодує, що провів свій зимовий вечір саме з нами, артистами  Чернівецької обласної філармонії.

 

Неля МАРКОВСЬКА, лекторка, музикознавиця

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *