Замість весільних урочистостей молодята нагодували 4 тисячі голодних біженців

І в Україні, попри бідність населення, час боротися з марнотратством  

У день весілля прийнято влаштовувати помпезне свято, проте одна щедра пара вирішила поділитися своїм щастям з іншими в буквальному сенсі: 24-річний Фетулла Узумкулоглу і його 20-річна наречена Есра Полат з Туреччини вирішили витратити гроші, призначені на весілля, на їжу для сирійських біженців. Разом з представниками турецької благодійної організації «Кімс Йок Му» молодята у весільному вбранні стали за прилавок їдальні, де й провели весь день, годуючи нужденних. До вечора Фетулле і Есре вдалося роздати їжу майже 4 тисячам людей.

3

«Ми дуже хотіли допомогти нашим сирійським братам, – розповідають молодята. – Бачити щастя в очах дітей біженців – безцінний дарунок. Ми почали свою подорож у щастя з того, що допомогли стати трохи щасливішими іншим – і це почуття неможливо порівняти ні з чим».

Весілля відбулося у турецькому місті Кіліс, розташованому на кордоні з Сирією. За даними ООН від початку сирійського конфлікту 2011-го Туреччина прийняла понад мільйон біженців, з майже 4 мільйонів тих, що залишили охоплену війною країну, шукаючи притулку в інших державах.

Як багато можна було б зробити на Буковині! Адже тільки за минулий рік у краї зареєстровано 6 653 шлюбів. А якщо б на кожному весіллі нагодували б хоча 100 голодних, уявіть, скільки щастя роздали б молодята! Адже щастя не меншає, коли ним ділишся з іншими! А за сприяння Чернівецького комунального територіального центру соціального обслуговування «Турбота», благодійних організацій, департаментів соціального захисту можна б було зробити свято і для самотніх,  сиріт, інвалідів, переселенців тощо.

Валерій ПЕТРЮК, «Версії»

 6

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *