Загроза для буковинців

Гельмінти – це глисти. Для Буковини характерні ураження геогельмінтами – такими глистами, що потрапляють до людського організму через чинники зовнішнього середовища –  воду,  водойми, грунт, пісок, овочі, фрукти, зелень.Різновиди геогельмінтозу – аскаридоз і трихоцефальоз. Збудниками цих захворювань є аскариди і волосоголовці (трихоцефали). Продукти життєдіяльності цих паразитів є токсичними для людського організму, в якому вони поселилися.
Симптоми ураження гельмінтозом наростають поступово: спершу ви відчуваєте постійне роздратування, легко втомлюєтесь, знижується апетит. Стан загострюється головним болем, запамороченнями, нудотою і блювотою. Інколи можливі підвищення температури, марення. Гельмінти можуть спричиняти і весь набір алергійних явищ. Ураження гельмінтами викликають серйозні розлади в діяльності різних систем організму.
За таких станів не займайтеся самолікуванням, обов’язково зверніться до лікаря.
Нині медики очікують на ймовірний спалах цих хвороб як наслідок повені, що сталася в кінці липня, і пропонують кілька нескладних заходів для їхнього попередження.
 Щоб уберегтися від гельмінтів:
*    вживайте тільки кип’ячену не менше 15 хвилин воду;
*    мийте руки перед їдою, після кожного  відвідування туалету, після робіт на присадибній ділянці або із тваринами;
*    обдавайте окропом перед уживанням зелень, овочі, фрукти;
*    не купайтеся цього літа у відкритих водоймах;
*   привчайте до особистої гігієни ваших дітей.

Державна санітарно-епідеміологічна служба

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *