За окупацію українського Криму заплатить кожен житель федерації

крим

Група депутатів Держдуми розробила законопроект про введення спеціального “податку солідарності”, який піде на розвиток Криму і Севастополя.

Законопроект передбачає внесення поправки про підвищення податку на доходи фізичних осіб з 13 до 30 відсотків для росіян з річним доходом вище 12 мільйонів рублів.

За розрахунками авторів поправки, загальна кількість громадян, які потраплять під підвищений податок, складе не більше 0,2 відсотка соціально активного населення, але при цьому їх сукупний дохід складає більше третини всіх доходів населення країни.

З урахуванням того, що в 2013 році за даними Федеральної податкової служби збори ПДФО були на рівні 2,5 трильйона рублів, розробники законопроекту очікують економічний ефект від цього нововведення в 300-500 мільярдів рублів на рік.

Право розпоряджатися коштами, зібраними в рамках податку солідарності, згідно із законопроектом, передається безпосередньо Міністерству розвитку Криму і міста Севастополя.

“Нові суб’єкти Російської Федерації – Крим і Севастополь – були десятиліттями недофінансовані, і в даний час в бюджеті необхідних коштів для інвестицій немає, – розповів виданню Крутов. – Тому потрібно комплексне вирішення проблеми – не разовий вилучення певних сум у населення (наприклад, пенсійних накопичень під приводом акціонування пенсійних фондів) і не суцільне збільшення податків для всіх. Упевнений, що наш варіант буде підтриманий більшістю населення країни і урядом”.

14 липня глава Мінфіну Росії Антон Силуанов заявив, що через зростання пенсій і оборонних витрат в останні роки незабаром доведеться приймати непрості податкові рішення. За його словами, уряд розглядає різні варіанти поповнення доходів регіональних бюджетів – підвищення ставки ПДВ на 1-2 відсотки, введення прогресивної шкали, скасування пільгових ставок ПДВ для ряду товарів.

За його словами, ситуація в економіці складна, і невиконання очікуваних раніше прогнозів по надходженнях до держбюджету, потребують непопулярних рішень.

Раніше повідомлялося, що окуповані Крим і Севастополь стануть лідерами за дотаціями, обійшовши найбільш дотаційні російські регіони. Тільки на збалансованість бюджетів Криму і Севастополя щорічно виділятиметься понад 50 мільярдів рублів.

Крім цього уряд в бюджетних розрахунках заклав приблизно по 35-40 мільярдів рублів щорічних неінвестиційних бюджетних витрат на Крим. Ці гроші будуть виділятися безпосередньо з федерального бюджету і на конкретні цілі.

Ще близько 100 мільярдів федеральний бюджет перерахував для фінансування місцевих окупаційної влади, а також на виплату пенсій та допоміг, спорудження доріг та організацію літнього відпочинку. Всі ці кошти, як і дотація на збалансованість бюджету в 2014 році, виділялися з антикризового фонду уряду. Розмір фонду в нинішньому році становив 343,9 мільярда рублів; ця сума була отримана в тому числі за рахунок заморожування накопичувальної частини пенсій росіян.

Крім того, Міністерство у справах Криму підготувало проект федеральної цільової програми розвитку анексованого півострова, для реалізації якої в 2015-2017 роках пропонується виділяти з федерального бюджету по 100 мільярдів рублів щорічно. Мінфін на 2015 рік також заклав 100 мільярдів на виконання кримської ФЦП.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *