За незаконну порубку дерев на території «Зубровиці» нараховано шкоду на суму понад 3 млн грн

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу під час проведення планової перевірки ДП «Путильське лісове господарство» на території зоологічного заказника місцевого значення «Зубровиця» виявлено незаконну порубку сироростучих та сухостійних дерев у кількості 827 штук породи ялина, ялиця та бук. Незаконна порубка скоєна торік.

Відповідно до  додатку №1 постанови КМУ від 24 липня 2013 року №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», Державна екологічна інспекція підраховала шкоду та виставила претензію про відшкодування завданої ДП «Путильське лісове господарство» шкоди на суму 3 270 002 грн.

Далі з порушенням розбирається вже УСБУ в Чернівецькій області. Саме туди були направлені матеріали перевірки для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та проведення слідчих дій і подальшого притягнення винних осіб до відповідальності, повідомив заступник начальника  Інспекції  Вадим КОЛЕГАЙ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *