Як зав’язати парео?

Парео – красивий і зручний елемент літнього гардеробу. З пари хусток ви можете створити і вечірнє плаття, й одяг для пляжу, і наряд для прогулянок містом. Загалом, все, що завгодно. Потрібно тільки трохи фантазії, терпіння і, власне, парео.

Мати парео на відпочинку дуже практично. Зав’яжіть його поверх купальника – і ви вже наче і вдягнені. У ньому можна сміливо відправлятися на пляж, а прямо із пляжу зайти до кав’ярні чи курортного магазинчика.

Існує безліч способів зав’язування парео, у тропічних країнах є справжні віртуози цієї справи, ми ж пропонуємо вам найбільш популярні.

Парео буває шовкове, шифонове або звичайне бавовняне. З його допомогою можна вирішити низку естетичних, а також практичних проблем. Адже воно допомагає приховувати недоліки фігури, під час прогулянки по пляжу або набережній. Або може захистити жіночі плечі і спину від пекучого сонця. Тобто парео цілком заслуговує статус красивого, зручного і багатофункціонального одягу.

Декілька способів зав’язування парео:

1)        розгорніть парео позаду себе, тримаючи за кути оберніть його навколо себе і зав’яжіть вузол;

2)        розгорніть парео за спиною горизонтально, узявши верхні кінці в обидві руки, підніміть їх перед особою, перехлесніть і затягніть парео над грудьми, а кінці, що залишилися, зав’яжіть позаду шиї;

3)        в якості вечірнього варіанту розгорніть парео горизонтально перед собою і прив’яжіть один з верхніх кінців до бретелі купальника. Оберніть парео навколо тіла і заправте кінець, що залишився, за купальник;

4)        варіант на «усі випадки» – розгорніть парео горизонтально позаду себе, два верхні кінці зав’яжіть на правому плечі, ліву руку залишивши поверх тканини вільною. Нижні кінці за в’яжіть над правим стегном.

5)        візьміть хустку розміром 110 х 240 см. Довгою стороною хустки обгорніть груди. Краї схрестіть зліва під пахвою. Один кінець протягніть вперед, а другий, через спину, до правого плеча. Завяжіть обидва кінці вузлом на правому плечі.

Парео або саронг – це великий шматок тканини, який можна носити на відпочинку разом з купальником як спідницю, плаття або сарафан. Цей традиційний одяг жителів Південно-Східної Азії й Полінезії не виходить із моди вже багато років. Утім, у цих країнах парео використовується не тільки як предмет гардеробу, але і як ковдри, тканину для тюрбанів, фіранки, скатертини, покривала.

Підготувала Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *