Як вчитимуться наші діти та за яких обставин перейдуть на дистанційну форму навчання

Епідситуація з поширення гострої респіраторної інфекції COVID-19 у режимі онлайн розглядалася вчора, 15 лютого, на позачерговому засіданні міської комісії з ТЕБ та НС.

Було вирішено рекомендувати керівникам  закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) заборонити відвідувати заклади, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом із підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% учнів та персоналу закладу. 

Крім того, у разі захворювання на ГРВІ понад 25% школярів – організувати навчання за дистанційною формою. А ще директорам шкіл рекомендували переводити класи на самоізоляцію або дистанційне навчання у випадку, якщо у класі через гострі респіраторні вірусні інфекції або в разі контакту учнів з хворим на COVID-19 відсутні понад чверть учнів. 

Відповідальність на себе будуть брати педагогічні ради ЗЗСО. Так, зокрема, у залежності від епідеміологічної ситуації в закладі освіти саме педагогічні ради шкіл розглядатимуть питання та прийматимуть рішення про очну, змішану, дистанційну форму навчання для учнів 1-11 класів. У разі проведення ремонтних робіт, які унеможливлюють дотримання санітарно-гігієнічних вимог, у закладах освіти також може бути організоване навчання за дистанційною формою. 

Крім того, рекомендовано у закладах освіти, які працюють за очною формою навчання, розглянути можливість запровадження двозмінного навчання, розведення у часі початку уроків, поділу на групи для позачергового відвідування школи. викладання окремих предметів (музичне мистецтво, фізична культура, образотворче мистецтво, інформатика, основи здоров’я, трудове навчання, громадянська освіта, зарубіжна література, технології) проводити в онлайн-режимі з консультативним днем офлайн. Неухильно виконувати обмежувальні протиепідеміологічні заходи постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». 

Відповідні рішення щодо організації навчання підтримали члени міської комісії з ТЕБ та НС: «за» проголосували 22, «проти» – 1, не голосували – 3. По це повідомили на офіційному веб-порталі Черівецької міської ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *