Як миттєво перевірити, чи ліцензований перевізник

Тепер громадянин матиме більше інформації, а відтак і вибір – ризикувати і їхати з неліцензованим перевізником або ж шукати іншого. Це зауважив керівник департаменту Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін у ефірі проекту «Злий дім» на телеканалі ZIK.

Посадовець нагадав, що минулого року Міністерство інфраструктури запустило онлайн-сервіс «Електронний кабінет перевізника». Він пояснив, як будь-який пасажир може застосувати цю послугу на практиці в реальному житті.

«Я приходжу на автостанцію і хочу дізнатися, чи має ліцензію відповідний перевізник. Тепер я можу просто перевірити цю інформацію в «Електронному кабінеті перевізника», достатньо мати лише гаджет із підключенням до інтернету та знати номер транспортного засобу», – пояснив Віктор Сасін.

Також він запевнив, що Міністерство планує запустити більше подібних сервісів, що дозволить зробити перевезення максимально прозорими і безпечними.

«Приблизно за два тижні ми запустимо онлайн-реєстр із картою маршрутів по всій Україні, де буде видно як українських, так і міжнародних перевізників. Тепер громадянин матиме більше інформації, а відтак і вибір – ризикувати і їхати з неліцензованим перевізником або ж шукати іншого», – зауважив Віктор Сасін. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *