Як користуватися карткою для покупок в інтернеті

Платіжна картка вже давно стала невід’ємним атрибутом нашого життя. Сьогодні поговоримо про те, як користуватися карткою для покупок в інтернеті. Розкажемо, на що слід звернути увагу та з чим слід бути обережними. Наостанок розглянемо можливості картки українського необанку sportbank відгуки у розрізі онлайн-покупок.

Що важливо памʼятати про користування карткою для покупок в інтернеті?

  1. Ліміт на онлайн-оплату існує задля безпеки та захисту коштів власника картки. Тому, якщо карту вкрадуть чи зламають, шахрай не зможе витратити з неї більше встановленого ліміту. Якщо сума покупки перевищує встановлений ліміт, платіж буде відхилено. Часто користувачі забувають про ліміт і довго не можуть знайти причину відхиленого платежу. Ліміт онлайн-оплати також може стати інструментом для контролю витрат.
  2. Ліміт за розрахунками за кордоном. Після введення воєнного стану НБУ ввів обмеження на розрахунки за кордоном. Зокрема, на зняття готівки: до 12 500 грн/7 днів; на перекази з картки на картку: 30 тис. грн/місяць; безготівковий розрахунок: до 100 тис. грн/місяць. Враховуйте це при розрахунках за кордоном.
  3. Подвійна конвертація відбувається, коли ви проводите оплату за кордоном, де діє інша валюта. Будьте готові до того, що кінцева сума операції після подвійної конвертації буде вищою. Не завжди банки попереджають про те, що оплата відбувається з подвійною конвертацією. Тому подвійну конвертацію в банкінгу можна вимкнути.
  4. Слідкуйте за безпекою введених даних, щоб не стати приманкою для шахраїв. Якщо коротко, обирайте безпечні та захищені сайти, уникайте відкриття посилань з підозрілих ресурсів, використовуйте сильні паролі. Також уникайте онлайн-оплати, коли підключені до громадської мережі та уважно перевіряйте виписки та транзакції.
  5. Якщо є підозра, що щось пішло не так, ви можете заблокувати картку. Зазвичай це можна зробити в онлайн-банкінгу. Памʼятайте, краще перестрахуватися, ніж шкодувати, що не зробили цього.

Що цікавого пропонує Sportbank?

У спортбанк ви можете відкрити кредитну або дебетову картку для покупок в інтернеті. Ви можете робити покупки за кредитні кошти без комісії до 62 днів (пільговий період). А кешбек на кредитні кошти навіть вищий, ніж на власні. Крім того, поповнення мобільного, оплата комунальних та штрафів також без комісії. Також у sportbank є рахунок «Рюкзак» з доходом 10% річних, кошти з якого ви можете зняти в будь-який момент без обмежень. А ще є депозит «Boooster», де рекордний відсоток річних — до 18%! Варіантів збереження та примноження коштів безліч, обирайте свій ;)

Сподіваємось, сьогоднішній матеріал нагадав вам чи пояснив важливі речі, що стосуються онлайн-оплати в інтернеті. Будьте пильними та уважними!

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *