Ви продали гараж

Ставка оподаткування доходу від цієї операції – 5%

Закон України від «Про податок з доходів фізичних осіб» у ст.11 визначає, що серед об’єктів оподаткування податком з доходів фізичних осіб є нерухоме майно.

Нерухомість – це об’єкти майна, які розташовуються на землі і не можуть бути переміщені до іншого місця без втрати їхніх якісних або функціональних характеристик (властивостей), а також земля.

Дохід від продажу гаражів як нежитлової нерухомості, належної громадянам на праві власності, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%, незважаючи на кількість продажів таких об’єктів у календарному році.

Оскільки гаражі є нерухомим майном, то договір їхньої купівлі-продажу відповідно до Цивільного кодексу України має бути в обов’язковому порядку нотаріально посвідченим.

Відповідно до ст.11 Закону, дохід від продажу об’єкта нерухомого майна визначається, виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта нерухомого майна, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до законодавства (на даний час – БТІ).

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернівецькій області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *