Влада готується до захисту від населення?

За інформацією центральних ЗМІ, українську міліцію посилено тренують на предмет поведінки під час масових акцій, і зокрема для блокування вуличних заворушень. У Міністерстві внутрішніх справ посилені тренування у спецпідрозділах «Беркут» та інших силових групах пояснюють підготовкою до футбольного чемпіонату Євро-2012.

Але підозру викликає той факт, що міліцію тренують не лише в чотирьох містах, де відбудуться матчі європейської футбольної першості, а й у багатьох інших. Це дало підстави опозиції та правозахисникам стверджувати, що силові відомства готуються протидіяти антивладним акціям протесту, що, за прогнозами, можуть невдовзі розпочатися..

Голова харківської правозахисної групи Євген Захаров, депутат від фракції НУНС колишній буковинець Геннадій Москаль, а також деякі інші публічні діячі зазначають, що влада тренує міліцію для розгону мітингів громадян, невдоволених нинішнім життям.

До слова, цими днями до редакції надійшов лист, в якому наша читачка Олена Гордій розповіла про свою поїздку на Слобожанщину. І в ньому був один такий цікавий момент. Ось витяг з її листа:

«Потяг Чернівці-Харків іде до свого призначення 35 годин – і виспишся, і начитаєшся. Але мені поталанило – мала гарного попутника, хлопчину з вівчаркою. Уваги своєму псові він надавав, гадаю, більше, ніж коханій дівчині. Вони і спали разом на поличці, й їли одного пиріжка. Їхня дружба мене вкрай розчулила. Тож я почала розпитувати, що та як. Краще була б цього не робила.

Бо з’ясувалося, що цей симпатичний розумний пес тренований на розгін демонстрантів. Він одразу ж нюхом вловлює у натовпі найбільш агресивних людей і кидається на них. А хлопчина з добрими очима служить у міліції. І працюють вони на пару зі своїм псом.

Мені спочатку стало страшно, а потім дуже сумно. Буквально цими днями почула на якомусь політичному ток-шоу думку про те, що коли влада тренує міліцію для захисту від власного народу, то цим вона демонструє не тільки страх, а й небажання вирішувати суспільно-політичні проблеми в державі демократичним шляхом».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *