Вінчання у костелі Серця Ісуса

Уперше від часів Другої Світової війни у костелі Найсвятішого Серця Ісуса відбувся обряд вінчання, – повідомив на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» священик о. Андрій ПЕКАНЕЦЬ.

«Сімейне життя – як цей костел: завжди треба вірити, що його можна відбудувати», – сказав о. Станіслав Смольчевський новому подружжю – Валентину та Анастасії.

Великі декоровані червоні сердечка на кожній лавочці, килим, простелений до вівтаря і два білих крісла – для наречених. А ще – «Аве, Маріє» у виконанні солістки Чернівецької обласної філармонії Олени Урсуляк.

Предки молодого походять з буковинських німців і ходили до цього храму. А зараз батьки хлопця разом з іншими парафіянами активно відбудовують його.

Костел Найсвятішого Серця Ісуса вважається найгарнішим за архітектурою храмом у Чернівцях. Але жоден інший храм міста не зазнав такої руйнації, як цей… Та було щось особливе в тому, що така світла церемонія, як вінчання, відбувалася серед розбитих стін, куполів, вибитих вікон…  Бо попри це,  дух храму тут залишився.

Отець Станіслав, звертаючись до наречених, порівняв сімейне життя із цим костелом:

– Коли переживатимете труднощі, негаразди, сварки, коли вам здаватиметься, що ваша родина розпадається, завжди нагадуйте собі про цей храм. Коли нам його повернули, чимало людей казали: його вже неможливо відбудувати. І, може, нам би нічого і не вдалося б, якби самі парафіяни не вірили в те, що це можливо. І ось ми мало-помалу, крок за кроком, робимо все, що в наших силах. Але при цьому завжди просимо допомоги у Бога. Так, ми звертаємося до конкретних людей, до різних інстанцій, але щодня ми молимося за наш храм. Так само й ви: якщо запросите Бога у своє життя, все буде можливим.

А наприкінці вінчання священик запросив усіх промовити «Вервицю до Божого милосердя» – за мир в Україні і за тих, хто захищає нашу країну, додавши золоті слова: «Бо не можна бути вповні щасливим, коли навкруги – нещастя».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *