Війна: Жижиян проти Довганича

Нинішнього тижня невідомі зловмисники спалили вщент авто марки «Мерседес-Бенц» депутата обласної ради Ігоря Жижияна. За фактом порушена кримінальна справа.

Ігор Жижиян вважає, що підпал – це помста за його депутатську діяльність. До редакції він приніс копії своїх депутатських запитів і звернень до прокурора Чернівецької області, начальника УМВС України в Чернівецькій області, начальника УСБУ в Чернівецькій області.

До прокурора Чернівецької області

«…Під час виконання депутатських повноважень траплялись непоодинокі випадки, коли моя діяльність ставала на заваді не зовсім легальним діловим та фінансовим інтересам нечистих на руку політичних діячів краю. Вважаю, що моя принципова позиція відносно здійснення незаконних оборудок дозволяє мені не тільки чесно дивитися виборцям в очі, але й підтримувати авторитет органів місцевого самоврядування, який, на жаль, останнім часом досить серйозно був пошкоджений незрозумілими рішеннями, невиваженими та нераціональними пропозиціями, мітингувальним пафосом.

…Я вже не перший рік виконую депутатські повноваження, і, певною мірою, звик до опору з боку осіб, незадоволених результатами мого принципового втручання в здійснення ними незаконної діяльності, але навіть я відчув шок від того, що сталося в піч з 14 на 15 лютого 2009 року, коли під час моєї відсутності (я був у горах, в Миговому) у дворі, де я живу, фактично знищили мій автомобіль. Особи, які скоїли цей злочин, розбили скло задніх дверей, вкинули в салон каністру з бензином і підпалили її.

Прошу звернути увагу на деякі обставини, що передували вищезазначеним подіям.

22 січня в газеті «Свобода слова» було опубліковане інтерв’ю, в якому я пообіцяв оприлюднити факти, які можуть свідчити про корупцію та зловживання депутатською діяльністю з боку депутата Чернівецької обласної ради В.М.Довганича.

4 лютого 2009 року до прокуратури Чернівецької області надійшло моє депутатське звернення про перевірку фактів хабарництва з боку вищезазначеного депутата.

12 лютого 2009 року в газеті «Свобода слова» у своїй статті я оприлюднив факти незаконних діянь депутата В.М.Довганича, про які мені стало відомо зі звернень виборців. А ще через два дні мій автомобіль було підпалено і знищено.

Жодним чином не намагаючись спрямувати дії правоохоронних органів на притягнення до відповідальності певних осіб, я все ж таки прошу звернути увагу на досить прозору послідовність подій, викладених вище, та їхній можливий взаємозв’язок».

До начальника УМВС в Чернівецькій області

Із депутатського звернення до начальника УМВС в Чернівецькій області:
«Шановний Георгію Васильовичу, хочу довести до вашого відома діяння депутата обласної ради Довганича Віктора Михайловича (в народі – «банщик»). Зазначена особа, я б сказав «профі», вирізняється умінням унікальними аферними методами виманювати значні суми грошей у своїх земляків, друзів і навіть високопосадовців.

До мене як депутата Чернівецької обласної ради звернулося кілька підприємців Чернівців, а саме Соломок І.Д. (кафе «Богеміус», що на Соборній площі) та Тимошок С. А. (ще не введена в експлуатацію їдальня швидкого харчування по вул. Братів Руснаків) зі скаргою, що в них вимагає значні суми хабарів депутат облради Довганич.

Справа в тому, що згадані приміщення є власністю облради та передані в оренду згаданим підприємцям, і вони вклали сюди значні кошти. Віктор Довганич, будучи членом постійної комісії облради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, відвідав, напевно, всі об’єкти комунальної власності. Побувавши на згаданих, заявив, що коли орендарі не виплатять йому чималий хабар, то він докладе всіх зусиль, щоби забрати собі орендовані приміщення.

Підприємці відмовилися від «співпраці». ( І, як повідомив Ігор Жижиян, уже дали покази – Ред.)

Переконаний, що здійснена на мене протягом 2006-2008 років рейдерська атака, в результаті якої я позбавлений восьмиквартирного житлового будинку, теж відбулася не без участі горе-депутата.

У переддень святкування Нового року директор регіонального управління фонду сприяння житловому молодіжному будівництву Д. А. Шульга, проти якого 24.12.2008 р. була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України, за офіційним погодженням Довганича як голови спостережної ради фонду, надає пільговий молодіжний кредит жителю с. Старий Вовчинець Глибоцького району В.А. Берегечу. Віктор Довганич за таку «послугу» вимагав і отримав хабар у розмірі 15 тис. грн, а 5 тис. грн з них, як запевнив позичальника, «занесе» начальнику управління капітального будівницва ОДА Дякону І.Г. Переконаний, що п.Дякон про даний «факт» дізнається лише з газет, оскільки жодних справ з Довганичем ніколи не мав.

Отож звертаюсь до Вас із проханням перевірити наведені факти, опитати всіх орендарів, що винаймають приміщення Чернівецької облради, щоб особа, яка скоїла злочин, не уникла правосуддя, а на час перевірки винести постанову про арешт «політичного діяча краю», який уже в минулому переховувався протягом 4-х років від правосуддя у далекій Англії, миючи посуд в одному з ресторанів».

– Упевнений, що факти сумнівної діяльності депутата Довганича непоодинокі, – наголосив п. Жижиян. – Тим паче, що він, за його словами, нічого не боїться, бо за ним, мовляв, стоять люди, які володіють кар’єрами і гральними автоматами.

Тому прошу всіх громадян, ошуканих Довганичем, звертатися до мене особисто. Прийом громадян відбудеться наступного четверга, 26 лютого, у приміщенні міського штабу Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» за адресою: вул Головна,22 (приміщення Лялькового театру).

Від редакції:

Відповідно до вимог журналістської етики, в наступному числі надамо слово і опоненту Ігоря Жижияна Віктору Довганичу (за його бажанням).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *