Відкрите звернення ГО області до ректора ЧНУ Мельничука

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
громадських організацій, які здійснювали громадське спостереження на місцевих виборах в Чернівецькій області

Шановний Степане Васильовичу!

За результатами громадського спостереження в день голосування, 25 жовтня 2015 року на виборних дільницях №7.30506 (вул. Небесної Сотні, 4д) та №730507 (вул. Небесної Сотні, 4), що знаходяться в студмістечку ЧНУ були виявлені факти системного порушення таємниці головування. Зокрема, на зазначених виборчих дільницях зафіксовано 20 випадків фотографування бюлетеня з метою втримання грошової вигоди за голосування за кандидата в депутати Чернівецької міської радій, Викладача Чернівецького національного університету п. Ростислава Білика.

Студенти, щодо яких спостерігачі складали акт і викликали міліцію, повідомили, що за голос за кандидата від партії «Рідне місто» (п. Р.Білика) їм пропонували 300-450 грн. Сфотографовані бюлетені студенти мали відправити через мобільні додатки або ж показати фото «сотнику» в студентському гуртожитку. На жаль, не всіх порушників вдалось затримати, адже спостерігачі, довірені особи вказаного кандидата та невідомі люди перешкоджали актуванню порушень, видаючи це за захист виборців.

Наближається 15 листопада 2015 року, коли в Чернівцях проходитиме повторне голосування з виборів Чернівецького міського голови. Якщо не попередити злочини і безтурботно спостерігати за тим, як масово скуповують голоси студентів, то в українському суспільстві зміниться сприйнятті Вищої наукової школи, як взірця чесності та добропорядності. Адже злісне порушення виборчого законодавства, несвідоме ставлення до власного волевиявлення на виборах ганебним чином впливає на репутацію українського студентства, а Також дискредитує відповідний вищий навчальний заклад.

Зовсім нелогічним і дивним виглядає те, що студенти ЧНУ, які живуть на вулиці із символічною назвою Небесної Сотні вчиняють кримінальні дії, нехтуючи пам’яттю тисячі молодих людей, які віддали своє життя за Незалежну, демократичну, правову Україну.

Просимо Вас, Степане Васильовичу, ініціювати в стінах Чернівецького Національного Університету ім. Ю.Федьковича позачергове розширене засідання Вченої Ради ЧНУ за участю громадських активістів з метою вироблення спільного плану дій щодо попередження порушень виборчого законодавства з боку студентів.

заява

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *