Відділ призову Чернівецької області працює на 33%

Проблема з набором існує… в чому причина?

“На жаль, є труднощі. Велика кількість громадян, які підлягають призову, не з’являються до військкоматів. Загалом по області розіслано більше десяти тисяч повісток. На них відгукнулися близько трьох тисяч військовозобов’язаних”, сказав начальник відділу призову, заступник обласного комісара Юрій МИРОНЕЦЬ.

Одна з причин в тому, що працівники комісаріату працюють за старими “совковими” методами, не виходячи з кабінетів і вважають, що військовозобов’язані повинні відгукнутись на їх повістки.

Що таке повістка?

444

У Генеральному штабі Збройних сил України дали роз’яснення особливостей та порядку мобілізації. Про це розповів в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов для УНН.

За його словами, ще з 28 січня при Генштабі почав роботу сервіс “питання-відповідь” і тільки за півдня першого дня його роботи надійшло понад 1 тисячу звернень. Найбільше людей зацікавило питання – як реагувати на отриману повістку, і чи це означає автоматичне відправлення на фронт?

Повістка – це не відправка в армію, а запрошення в районний військовий комісаріат для проходження певної процедури медичного огляду та співбесіди з представниками військового комісаріату на предмет наявності підстав для отримання відстрочки від мобілізації…”, – розповів Селезньов.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *