З 1 жовтня водії зобов’язані їздити з увімкненими фарами

До уваги водіїв! З 1 жовтня на заміських дорогах транспортні засоби повинні рухатися з увімкненим світлом фар у денний час доби.

Згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, згідно з постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2013 року № 111 “Про внесення змін в Правила дорожнього руху”, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні.

Так, як редакції газети “ВЕРСІЇ” не вдалось отримати від Державтоінспекції Чернівецької області офіційного попередження щодо нагадування водіям, що з 1 жовтня по 1 травня на всіх заміських трасах необхідно пересуватися тільки з включеним ближнім світлом фар, ми вам радимо: перевірити денні ходові вогні на авто, тому що, нічого непередбаченого конструкцією транспорту встановлено бути не повинно, фари неодмінно повинні бути білого кольору. Тому, за порушення водієм правил користування зовнішніми освітлювальними приладами в новій редакції правил дорожнього руху передбачено штраф.

«Основна мета цієї вимоги–зменшення ризику виникнення ДТП на заміських дорогах, шляхом додаткового позначення транспортного засобу, що рухається.

Якщо ви забудете увімкнути фари, вас можуть зупинити і оштрафувати за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами на 425-510 гривень (ч.2 ст.122 КпАП).

12345

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *