Василь ВАТАМАНЮК – новий голова Чернівецької облради

vatamanuk
Василь ВАТАМАНЮК

– Ми обрали кращого серед рівних, – сказав після оголошення лічильною комісією результатів таємних виборів голови очільника крайового парламенту Ігор Шкробанець, який головував на першій сесії 6-го скликання.

Утім, інтрига під час виборів все ж таки з’явилася, незважаючи на те, що аналітики пророкували єдиного кандидата.

Зважаючи на те, що, за словами керівника обласної організації ВО «Свобода» Віталія Мельничука, опозиція не висунула єдиного кандидата на посаду голови облради, хоча разом у них більше депутатів, ніж у провладної партії, свободівці вирішили створити альтернативу. Їхнім кандидатом став Назар Горук. Він – філософ за освітою, випускник Рівненської духовної семінарії. За його плечима також магістратура державної служби. Усі виші він закінчив з відзнаками.

Говорити про Василя Ватаманюка – зайве, його всі знають як успішного виробничника і господарника. А ще й як щедрого мецената, який завжди всім допомагає.

Таємне голосування відбулося 19 листопада у сесійній залі від 12.30 до 13.30. Із зареєстрованих 99 депутатів із 104-х обраних, участь у ньому взяли 79.

Бо перед цим «Фронт змін» вустами Максима Бурбака, голови обласної партійної організації, зробив заяву про відмову від голосування через те, що по 24 виборчому округу не визнано депутатом облради їхнього кандидата.

Голоси розподілилися таким чином: за Василя Ватаманюка – 73, за Назара Горука – 4, проти всіх – 2.

Василю Ватаманюку присвоїли голосуванням перший ранг посадової особи місцевого самоврядування. Новообраний голова склав присягу та звернувся з коротким спічем до колег – новообраних депутатів, закликавши їх спільними зусиллями піднімати як імідж краю, так і добробут його людей.

Попереднику Ватаманюка депутату облради 6-го скликання і голові облради 5-го скликання Івану Шилепницькому подякували та вручили розкішний букет троянд.

Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ
Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ

Власна інформація

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *