В Україні цього року врожайність побила всі рекорди

На цьому наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час конференції Victory Harvest міжнародного Благодійного Фонду «Жнива Перемоги». Він зазначив, зокрема, що незважаючи на важкий воєнний час і складні обставини більшість аграріїв планують і надалі займатись своєю справою.
“Українські фермери показали усьому світу наскільки вони тверді, професійні, витривалі і цілеспрямовані люди. І навіть у такий важкий рік отримали з одного гектару рекордну врожайність за всю історію України. Погода звичайно допомогла, але без героїчної роботи аграріїв ми б не отримали таких результатів”, – сказав Міністр агрополітики.
Він також висловив подяку Говарду Баффету за допомогу Україні та аграріям.
Заступник Міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич наголосив, що допомога міжнародних партнерів протягом повномасштабного вторгнення допомагає підтримати роботу аграрного сектору, зокрема, найменших фермерів. Він підкреслив, що наступного року також продовжать діяти програми підтримки фермерів: доступне кредитування під 5-7-9 відсотків та грантова програма на розвиток садівництва, тепличного господарства та переробку.
Пресслужба Мінагрополітики

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *