В акварельну подорож разом з Андрієм Коваликом

Сьогодні, 31 березня, в Центрі культури «Вернісаж» (вул. І. Франка, 15) у рамках мистецького проєкту «Акварельна подорож на велосипеді» відкривається персональна виставка відомого буковинського художника-мандрівника Андрія Ковалика.        Прикметно, що від 2009 по 2018 роки митець займався іконописом, але в якусь мить вирішив втілити в життя свою дитячу мрію про подорожі і малювання. Бо найбільше йому подобається малювати з натури, розкриваючи в своїх роботах почуття пережитих емоцій від побаченого. Тож майже за три роки творчих мандрівок Андрій відвідав з довготривалими пленерами Грузію, Індію, Італію, Туреччину, а минулий рік присвятив мальовничій Україні. Всі роботи написані ним з натури.

        На виставці глядачі здійснять віртуальну подорож італійськими Альпами, насолодяться пейзажами озера Гарда, відвідають Венецію, Болонью, Равенну, Падую, а також побувають у Местії – столиці Сванетії в Грузії, Ушгулі – найвисокогірнішому поселенні європейської частини світу, завітають до індійської «Венеції» місто Удайпур, відвідають так звані кольорові міста Індії «синє» Джодхпур і «розове» Джайпур. 

Останні роботи автора відкриють красу і велич Стамбула, романтику південного міста Фетхіє в Туреччині. 

Відвідувачі виставки матимуть також можливість помандрувати рідними Карпатами, піднятись на Говерлу, побувати в «столиці» Карпат – Верховині, живописних селищах Дземброня і Магурка, відчути красу буковинських Карпат, селищ Дихтинець та Шепіт, прогулятись вуличками рідного міста Чернівці, живописного Львову та Києва, побачити хотинську та камʼянець-подільську фортеці, відвідати Почаївську Лавру. Тож запрошуємо всіх бажаючих разом з автором виставки поринути в цікаву мистецьку подорож за позитивними і вражаючими емоціями!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *