До уваги власників автомобілів! Королеву корупції в ДАІ, годувальницю не одного покоління ДАІшників вбито

ДОВІДКАМ – РАХУНКАМ  кінець! (Арсен Аваков)
З сьогоднішнього дня ми “вбили” довідку-рахунок – королеву корупції в ДАІ, годувальницю не одного покоління ДАІшників. Від сьогодні «довідка-рахунок» – в минулому!
Сьогодні, нарешті, склалися всі умови. Ліквідовано ДАІ, МРЕВ – створені Сервісні центри МВС, змінені процедури – підготовлено купу підзаконних нормативних змін. І ось сьогодні вніс Постанову в Кабінет Міністрів і був активно підтриманий: використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів СКАСОВАНО!
Головна новина в наступному: тепер при оформленні автомобіля в Сервісному Центрі МВС продавцю і покупцю достатньо підписати договір купівлі-продажу (в будь-якому сервісному центрі України) у присутності адміністратора, який засвідчить особистості учасників угоди на підставі їх документів. Засвідчить – безкоштовно!

ПАМ’ЯТАЙТЕ ЯК БУЛО? ЯК ЖИЛА ТА ГІДРА, НЕЗВАЖАЮЧИ ЩО ЇЙ ПОСТІЙНО відрубувати голови?!
Я думаю, немає в країні автовласника, який би хоч раз не заплатив в ДАІ, крім обов’язкових платежів (близько 500 гривень), та ще й додаткову тисячу гривень моторному чоловічкові (не в формі). Чоловічок переглядав документи, що засвідчують особистості продавця і покупця і приносив їм заповітну довідку на номерному бланку встановленого зразка та виготовлену на державному поліграфкомбінаті. Цей спритний чоловічок продавав номерну державну довідку-рахунок за ринковою ціною, не зазначеної в жодному нормативному документі. Але без неї ДАІ автомобіль не реєструвало!
А чи знаєте, де цей чоловічок брав номерні бланки суворої звітності? Та в ДАІ ж!
ДАІ замовляло номерні бланки «Довідка-рахунок» у ДП «Поліграфкомбінат Україна» і за собівартістю (донедавна – 29 грн 04 коп, а тепер і зовсім 12 грн) продавало ПРИВАТНИМ фірмам. І все відповідало законним порядкам і правилам.

Різниця у вартості – і була прибутком компанії. У компанію, зрозуміло, входило і ДАІ – по всій вертикалі, оскільки бланки безперебійно і в потрібній кількості отримували тільки ті фірми, які добре ділилися.
Гугл за 0,39 секунди знаходить 456000 пропозицій оформити довідку-рахунок. Вартість – від 599 до 2000 гривень. Час оформлення від 10 хвилин до півгодини.
Разом тисячу-півтори гривень З КОЖНОГО бланка!

При цьому, зрозуміло, не всі фірми отримували дозвіл ДАІ на заняття цим прибутковим бізнесом, а тільки «правильні» …
І все відповідало законним порядкам і правилам ….
Ми садили у в’язницю, звільняли цілими “складами” МРЕВ – не допомагало ..
Необхідні були тільки системні зміни в порядку – і ось сьогодні – свято – все готово!
Корупційна можливість обдирати власників автомобілів через довідки-рахунки – знищена як клан!
З сьогоднішнього дня для реєстрації автомобіля на нового власника достатньо:
• Підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто в будь-якому (!) Сервісному Центрі МВС України у присутності адміністратора Центру за пред’явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги – тільки обов’язкові платежі, встановлені законом.
• Нотаріально посвідчити договір купівлі-продажу та надати його в будь-який (!) Сервісний Центр України. Оплата обов’язкових платежів плюс послуги нотаріуса.
• Для покупців нових автомобілів у салонах (у юридичної особи) достатньо надати в Сервісний Центр договір, посвідчений печаткою продавця і свої документи. Оплачуються тільки обов’язкові платежі, встановлені законом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *