Українців не вистачає

Принаймні, до НАЦІОНАЛЬНОЇ телерадіокомпанії України віце-президентом призначили нехай і колишнього, але громадянина Лівану, який не те що українською – російською заледве балакає!

Валід Арфуш, відомий продюсуванням кількох телеканалів, модельних конкурсів і видавництвом глянцю, віднині керує каналом, який висвітлює державні інтереси та пропагує культурні цінності українців.

Утім, з культурними цінностями в державі – колапс. Захотіли «прибрати» Лазаровича – будь-ласка, але знайти когось натомість – надзавдання.

Коли на «Шустер Live» представляли, нікому не відому «еліту вітчизняногошоу-бізнесу», хотілося плюватися… Особи (чи то особини?) середньої статі – як-от Борис Апрєль, Макс Барскіх та інші напівфабрикати з «Фабрики зірок», половина з яких, так само як Арфуш, не знають української, завивали щось геть однакове у мікрофон.

Обрали ж «найдосвідченішу, найвідомішу і найдостойнішу» – Aльошу, дівчину з псевдонімом чоловічого роду, написаним латиницею. Це, типу, бренд.

Найцікавіше у всенародному відкритому справедливому відборі – особа продюсера. Співачку «просуває» Вадим Лисиця, який працював колись з Потапом і Настею та Наталкою Могилевською. Вочевидь, заробив він на колишніх підопічних непогано…

Співала Альоша щось дуже схоже на відому іноземну композицію, тож держава «наростила імідж», отримавши звинувачення у плагіаті…

Крім звинувачень, Європейська асоціація мовників «впаяла» НТКУ ще й чималий штраф за недотримання строків подання документів на конкурс…

Що й казати, величезний професіоналізм національного оргкомітету! А коли ще й Лазарович подасть позов до Європейського суду і виграє його, каналу знову доведеться розкошелитися.

І, нарешті, ніяк не збагну, чому головою журі цього дійства була Ганна Герман? Вона ж ніби-то й не співачка, і не композитор, і не продюсер… У новопризначеного Секретаріату роботи немає? То нехай організують мовні курси для Арфуша та Бориса Апрєля…

Лєра ЯСНИЦЬКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *