Україна

Вимираємо?
В Україні смертність, як і раніше, перевищує народжуваність. На 1 квітня 2008 року в Україні проживали 46 млн. 287 тис. 138 чоловік. За чисельністю населення І місце посіла Донецька область (4 млн. 526 тис. 645 осіб), а останнє – Чернівецька (903 тис. 581 людина).

Радикально…
У Луганську екологи планують вирубати в місті тополі, а натомість посадити більш сприятливі для людей породи дерев. Тополиний пух і забруднене повітря призводять до міні-епідемій алергії та запалень дихальних шляхів. Наразі роботи «гальмує» нестача бюджетних коштів.
Діамантовий наш
Ягодинські митники знайшли в громадянина України, який повертався з Німеччини, 8258 діамантів вагою 51,75 г і вартістю майже мільйон гривень. Найбільший з вилучених діамантів важить 4,29 г і коштує понад 157 тис. грн. Коштовності чоловік перевозив у… кишені куртки.
Нові солдати
Завершився весняний призов-2008. До армії призвано 21 тис. 600 хлопців. З них до збройних сил – 15 тис. юнаків, до внутрішніх військ – 5700, до державної спеціальної транспортної служби – 900 чоловік. Призов коштував 2,6 млн. грн. Новобранці приймуть присягу 7 червня.
Обережно, щитні!
В одному зі ставків Костянтинівського району Донеччини рибалки виловили невідому істоту, яка складається з хвоста і плоского круглого тулуба, вкритого панциром. Під панциром – численні ніжки, що ворушаться. Розміри тварини поки не визначені.
За попередніми даними, це зяброногий щитень. Щитні вважаються одними з найдавніших тварин на землі. Їхня морфологія збереглася з періоду тріаса (220 млн. років тому). Вони мають близько 70 пар ніг, на яких і знаходяться зябра. Щитні можуть проживати в будь-яких водоймах, в т.ч. калюжах, на всіх континентах, крім Антарктиди. Вони всеїдні, риються в багні, харчуючись личинками, пуголовками. У більшості видів щитнів поширений канібалізм.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *