Україна

▶▶Пінчук «росте»! ▶▶Музей весіль ▶▶Що далі? ▶▶Нова ідея МОНУ ▶▶Турчинов – літератор! ▶▶Спілка ошуканих вкладників – проти дострокових виборів ▶▶Він хоче «вбити» Юлю ▶▶Україна виграла в Росії три роки ▶▶Гривню знову трясе ▶▶У Тимошенко забрали літак ▶▶

Пінчук «росте»!
Впливове видання «ARTnews» опублікувало топ-200 найвпливовіших колекціонерів світу. До першої десятки, разом з американськими магнатами і арабськими шейхами, увійшов фундатор центру сучасного мистецтва «PinchukArtCentre» Віктор Пінчук. Він посів 7 місце!

Музей весіль
У Великих Будищах на Полтавщині відкрили Музей весіль. Серед експонатів – українські весільні сукні та інші атрибути дійства, музика й тексти обрядових пісень. Експонати збиралися протягом 5 років. Наступного року в полтавському Гадячі планується відкрити музей молотка.

Що далі?
Кількість наркоманів в Україні офіційно наблизилася до 100 тис. Реальна цифра, за оцінками МВС, у 10-12 разів більша. За даними «Інтерполу», в країні перебуває приблизно 70 тис. розповсюджувачів наркотиків. Середній вік наркоманів – 9-15 років!

Нова ідея МОНУ
Для випускників-2009 планують розробити додатковий тест на «схильність до отримання вищої освіти». Ідея «злизана» у закордонних університетів, які проводять антропопсихометричний тест при вступі. Розробка тестів коштує 10 млн. грн і потребує 3-х років роботи.

Турчинов – літератор!
Фільм «Ілюзія страху», знятий за однойменною книгою першого віце-прем’єра Турчинова, буде претендувати від України на «Оскар» в категорії «Кращий іноземний фільм». У книзі, написаній Турчиновим 2005-го, коли він працював главою СБУ, викладена історія бізнесмена Короба, який повинен був захищати свій бізнес у 1980-90-ті роки. Сюжет повен фантасмагорії і перекликається з біблійними мотивами. Режисер фільму – Олександр Кирієнко («Помаранчеве небо», «Інді»). Головну роль зіграв Андрій Панін. У фільмі зайняті також Олена Бабенко, Олексій Петренко, Сергій Гармаш і Олексій Горбунов.

Спілка ошуканих вкладників – проти дострокових виборів
Люди бояться, що без Юлії їх ошукають ще раз
Всеукраїнська спілка ошуканих вкладників вважає «неприйнятним та блюзнірським» рішення Президента Віктора Ющенка оголосити дострокові вибори до Верховної Ради в умовах світової економічної кризи. За словами голови Спілки Богдана Рафалюка, вибори зірвуть процес виплати компенсацій по заощадженнях.
Спілчани стурбовані тим, що під загрозою опиняться кошти, заплановані на додаткові виплати вкладникам Ощадбанку СРСР у проекті Держбюджету від уряду Тимошенко на 2009 рік. Вкладники стурбовані також тим, що після дострокових виборів, якщо Тимошенко не знайде з ким створити коаліцію і не буде прем`єр-міністром, її наступники зведуть нанівець саме питання про повернення заощаджень.
За матеріалами УНІАН

Він хоче «вбити» Юлю
Коли б не призначені вибори, Тимошенко могла б швидко навести порядок в економіці

«Вбити Юлю-2» – так газета «Сегодня» оцінила указ Ющенка про оголошення дострокових парламентських виборів. Тому що для президента розпуск парламенту і нові вибори – останній шанс залишитися на другий термін, а також усунути Тимошенко з посади голови уряду, – пише видання.
Журналісти у зв’язку із цим звертають увагу на номер указу про розпуск ВР – «911», називаючи його «службою порятунку президента».
«Як відомо, саме таким є номер служби порятунку в такій дорогій для Ющенка Америці», – іронізують газетярі.
Проводити дострокові вибори в ситуації, коли у світі поглиблюється економічна криза – смерті подібне, пише видання. Проведення виборів призведе до безвладдя на довгі місяці, протягом яких економікою займатися ніхто не буде. «Якби цих виборів не було, Тимошенко могла б швидко навести порядок в економіці», – наголошують журналісти «Сегодня».
Іван СОЛОДКИЙ

Україна виграла в Росії три роки:
Ціни на газ у 500 доларів удалося уникнути

Через політичну нестабільність Україна на 2009 рік могла отримати від Росії газ за ціною в 500 доларів за тисячу кубів.
Про це повідомила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час брифінгу, коментуючи результати газових переговорів з Росією.
– Існувала загроза, що з 1 січня 2009 року Україна отримає газ по 500 доларів через жорстке політичне протистояння вищої влади в Україні, – сказала прем’єрка. Проте керівник уряду зазначила, що їй удалося ліквідувати цю загрозу під час довготривалої особистої зустрічі з російським прем’єр-міністром Володимиром Путіним.
«Ми домовилися, що не за один рік, а протягом трьох років буде поетапно, пропорційно підніматися ціна на природний газ до ринкової вартості для України», – запевнила Юлія Тимошенко.
Урядовий портал

Гривню знову трясе
Чому – запитайте в Президента і Національного банку
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко наголошує, що Уряд, згідно з Конституцією України, на жаль, не має права втручатися у валютну політику країни. Так вона прокоментувала коливання курсу національної валюти та чутки стосовно її можливого знецінення.
Юлія Тимошенко відзначила, що всі повноваження щодо встановлення курсу гривні до долара та інших валют належать Національному банку України. Саме тому, за словами Глави Уряду, всі питання, пов’язані з девальвацією гривні, які постають сьогодні, необхідно адресувати НБУ, керівника якого, як відомо, призначає Президент.
Урядовий портал

У Тимошенко забрали літак. З грубими порушеннями
Літак ТУ-134, на якому Президент Віктор Ющенко разом із делегацією мав відбути до Львова, виявився технічно справним, повідомляє INTV. Водночас літак ІЛ-62, який забрав Президент, насправді був заздалегідь призначений для перельоту прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до Москви. На тому, що його забрали в прем’єра з грубим порушенням, наголосив голова Державіаадміністрації Олександр Давидов.
Він зачитав офіційну довідку про перебіг розслідування Комісією Державіаадміністрації інциденту з літаком ТУ-134, на борту якого перебував Президент України Віктор Ющенко. «Після перевірки Комісія дійшла висновку, що літак ТУ-134 перебував у льотно-придатному стані, інформація щодо технічних несправностей у цьому літаку не підтвердилася», – сказав Олександр Давидов.
За матеріалами «Дзеркала тижня»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *