У Всесвітній день здоров’я понад 100 глибочан визначили свій біологічний вік

«Свідоме піклування про здоровя ознака європейського суспільства!»

Під таким гаслом відділ у справах сім’ї, молоді та спорту започаткував для мешканців Глибоцького району співпрацю із Всеукраїнським благодійним фондом «Сім’я і Здоров’я». Перший спільний проект стартував 7 квітня, у Всесвітній день здоров’я: всім охочим пропонували пройти тестування на визначення біологічного віку. І хоча цьогорічний День здоров’я в усьому світі присвячувався діабету, зміцнення здоров’я не завадить і в боротьбі з діабетом.
На презентації «Виставки здоров’я» Василь ЛАВРИНЮК, магістр із сімейної психології, розповів про напрямки діяльності благодійного фонду. А далі волонтери запросили охочих пройти кілька так званих «станцій», де глибочанам послідовно заміряли вагу, зріст, артеріальний тиск, вміст холестерину, рівень цукру. Можна було отримати шведський антистресовий массаж, розглянути виставку плакатів «8 принципів здоров’я», дізнатися про значення рухової активності. А наприкінці усього дійства комп’ютерна програма оцінювала, чи відповідає біологічний вік людини паспортному, старша вона чи молодша за життєвою активністю. До речі, голова Глибоцької РДА Георгій ПРИДІЙ так само пройшов через усі станції – не як очільник району, а як людина з конкретним віком і станом здоров’я.

А що робили для пересічних громадян у Всесвітній день здоров’я відповідні чиновники?

Мабуть, нічого, бо жодне місцеве ЗМІ не мало інформаційного приводу, щоби згадати цей  день. Щоправда, департамент охорони здоров’я ОДА випустив на своєму сайті інформаційний листок.

Ну а профільна комісія облради займалася кадровими питаннями, здебільшого у бік розстановки «своїх» – наразі неважливо, за яким саме принципом.

Схоже, що потреби у здоровій нації немає. Мабуть, посадовцям байдуже, чим керувати – охороною здоров’я, лазнею чи аеропорт…

4

76 Валерій ПЕТРЮК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *