У Чернівцях можуть скасувати сніданки та обіди у школах

«19 січня чернівецькі учні можуть залишитися без гарячих сніданків та обідів», – сказали кореспонденту «Версій» завідувачки виробництвом шкільних їдалень гімназії №1, ЗНЗ №№ 27, 37, 22 та багатьох інших, які зібралися 13 січня 2015 року в дирекції міського комунального підприємства харчування учнів шкіл м. Чернівці.

Підприємство харчовиків-комунальників, за спиною якого багато десятків років діяльності, програло тендер на харчування чернівецьких школярів. Перемогу здобув ПП «Мега-крокус» із Заставни, яке належить пану Пацаранюку. Нині  веде перемовини з керівництвом чернівецької міської дирекції, аби взяти харчовиків-комунальників …  у субпідряд. Йому допомагає міська рада. Принаймні, працівник управління освіти, який курує дані питання Сергій Мартинюк, сказав кореспонденту «Версій», що «нічого такого не відбувається», тобто підприємство не закривається.

Наразі сьогодні о 14.00 відбудеться зустріч переможця тендеру Пацаранюка, який зробив дитячі обіди та сніданки на 50 копійок дешевшими і таким чином виграв,  представників управління освіти та колективу комунального підприємства, яке обслуговує шкільні їдальні.

Як повідомили харчовики кореспонденту «Версій», ЗНЗ №27, приміром,  має приготувати 511 сніданків, ЗНЗ№22 – 506, гімназія №1 – 425 і т. д.  А для цього до шкільних їдалень треба завезти продукти у спеціальних машинах з холодильним обладнанням, всі продукти мають бути сертифіковані тощо. На думку працівників шкільних їдалень, ПП «Мега-крокус» немає відповідних потужностей та відповідної кількості працівників. Але чомусь тендерний комітет цього не перевірив. Бо якби бодай забили в гуглі прізвище Пацарнюка, то дізналися б про скандальні історії діяльності «Мега-крокусу» з харчування заставнівських школярів…

Журналістське розслідування читайте у найближчих числах газеті «Версії».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *