Фестиваль кращих комп’ютерних програм

festival01

12 січня 2015 року  на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся  Фестиваль кращих комп’ютерних програм (в рамках тижня науки і техніки).
До участі у Фестивалі були запрошені переможці відкритого обласного конкурсу серед школярів “Інформатик” та переможці обласного конкурсу “Байт” на кращу комп’ютерну програму серед учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

fest

festival06

Фестиваль кращих комп’ютерних програм передбачає обмін досвідом кращих юних програмістів, веб-дизайнерів Буковини та презентацію домашніх робіт, підготовлених на конкурси 28 жовтня 2014р. та 17 грудня 2014р. за номінаціями:
– Веб-дизайн – Веб-сторінка на тему “Вагомі винаходи вітчизняних вчених за роки незалежності України”;
– Презентації на теми: “Учнівське самоврядування – школа “Лідерів”” та “ Яким буде місто майбутнього через 10, 20, 100 років? ”;
– Програмування – “Візуальна демонстрація трьох законів Ньютона” та довільні програми.

festival03

festival07

festival08

festival05

festival04

festival09

festival18

bandalak
Бандалак Олександр, учень 7 класу Вашківецької ЗОШ Сокирянського району.
– Досліджено різноманітні можливості роботи в Microsoft Office PowerPoint. Створення слайдів, розміщення фото та мультимедійних кліпів, використання анімації, гіперпосилань, кнопок керування, тестування.
Переглядаючи презентацію, ми знайомимося з можливістю сучасних технологій та фантазуємо про технології майбутнього у сфері містобудування.
При виконанні роботи крім Microsoft Office PowerPoint 2003 використано різноманітне програмне забезпечення. Це графічний редактор AdobePhotoshop, Microsoft Word, Internet Explorer, Windows Movie Maker та інші.
Матеріал даної презентації стане у пригоді на уроках фізики та екології.

festival10

festival11

festival12

festival19

festival13

festival14

festival02

DSC_0895_новый размер
Брозинський Олег, вихованець гуртка «Інформатика» при МЦНТТУМ, учень 5 класу Чернівецької гімназії № 1.
– Світ навколо мене величезний. Його не обійти за ціле життя. Він поєднує в собі різноманітність: гори та океани, пустелі та лісові хащі, спекотні тропіки та крижану тундру. Світ прекрасний, але він ласкавий і жорстокий одночасно. В ньому існують водночас легкий вітерець та нищівний ураган, дзюркотливий струмочок та страшне цунамі… Життя – це частина всесвіту, яку весь час перебудовують і покращують люди.
Для виконання програми “Життя навколо нас” було використано середовище програмування ABCPascal.
На малюнку ми можемо побачити будинки різної форми і призначення (школа, магазин, хатинки, багатоповерховий будинок), які відтворював за допомогою спеціальних команд. Також біля школи знаходиться спортивний майданчик і клумба з квітами, що є невід’ємною частиною нашого життя. І, звичайно, дорога. Машини рухаються з обох сторін дороги в протилежних напрямках, як на шосе. Для цього використані команди циклу і умовного переходу.

Oleg

DSC_1986

festival15

festival16

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора і Василя Терлецького

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Фестиваль кращих комп’ютерних програм”