Триває 2-ий етап Covid-вакцинації: що новенького?

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій прирівняв священнослужителів  до соціальних працівників. Тепер вони можуть отримати щеплення проти COVID-19 на 2-му етапі вакцинації. Про це повідомила пресслужба  Центру громадського здоров’я.

Як відомо, вакцинація в Україні  розпочалася 24 лютого 2021 року. Згідно з дорожньою картою МОЗ імунізація населення має пройти у п’ять етапів. На першому етапі щеплюють медичних працівників лікарень для пацієнтів з COVID-19, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку, а також військових на фронті.

Україна розпочала 2-й етап вакцинації населення вже 22 березня 2021 року. До вакцинальної кампанії, відповідно до дорожньої карти, долучили лікарів усіх закладів охорони здоров’я, соціальних працівників, до яких прирівняли священнослужителів, а також людей старших 80 років. У відомстві підкреслили, що  щеплення є добровільними й безоплатними.

Нагадаємо, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявив, що в Україні можуть змінити план вакцинації населення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *