ТОР-10 цитат політиків 2015-го

Можна посміятися, хоча все було без жартів і дуже серйозно

Минулий рік був насиченим політичними подіями, які породили чимало цікавих висловлювань, що їх розтиражували в соцмережах поціновувачі гострих ситуацій та висловлювань.

Пропозиція року

От хто швидкий на слово – то відомий олігарх та екс-очільник Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський. У березні 2015-го, на піку конфлікту з Порошенком, він часто влізав у словесні сутички з журналістами. Пізніше окремі висловлювання Коломойського з’явилися на футболках і чашках. Під час однієї такої зустрічі він і запитав у нардепа-журналіста Мустафи Найема:

«Каву питимеш?».

 

Аграрій року

Може, найбільш упізнаванний «бренд» української політики – лідер Радикальної партії Олег Ляшко із вилами в руках. У травні з трибуни ВР він вирішив розповісти своїм колегам про важке життя українського  села:

«Що ви, діти асфальту, можете знати про село? Я вам розповім про село!»

 

Природозахисник року

Захисники природи у захваті від фрази Янукович в інтерв’ю «ВВС»:

«Що такого в тому, що я підтримував цих страусів? Вони там жили. Мені що – закрити очі і ходити, нічого не бачачи?»

 

Дипломат року

Навіть дипломати можуть дозволити собі «гостре слівце», коли знають, що камери та мікрофони вимкнені. Як помилявся міністр закордонних справ Росії, коли під час спільної прес-конференції з колегою з Саудівської Аравії думав, що мікрофон вимкнено!

«Дебіли, бл***», – дипломатично зауважив Лавров – і всі його почули.

Бойовик року

Заяви й «докази» російських чиновників узагалі важко коментувати. От голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін знає достеменно:

«Арсеній Яценюк брав участь щонайменше у двох збройних сутичках у грудні 1994 та лютому 1995 року у місті Грозний, а також у тортурах та розстрілах полонених військовослужбовців російської армії 7 січня 1995 року».

Діагноз року

Коли в сесійному залі ВРУ нардеп Олег Барна спробував винести прем’єр-міністра Яценюка з трибуни, багатьох вразила зовнішня незворушність Арсенія Петровича, яку він доволі своєрідно пояснив комусь з нардепів:

«Усе нормально, я тебе прошу… Ну дебілів багато…».

 

Зізнання року

Півтора року Володимир Путін заперечував присутність російських військових на Донбасі. Однак на підсумковій прес-конференції року він здивував усіх, відповідаючи українському журналістові, що «Передав привіт» Путіну від полонених російських спецназівців Єрофеєва та Алєксандрова:

«Ми не казали, що в Україні немає людей, які займаються вирішенням певних питань у військовій сфері», – зазначив російський президент.Водночас зауваживши, що «регулярної армії» на Донбасі немає. Раніше Путін заперечував нге тільки присутність військових, але й інструкторів та спецназівців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *