Сирський призначив службову перевірку щодо спроби вручити повістку журналісту «Слідство.Інфо»

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський доручив командувачу Сухопутних військ ЗСУ Олександру Павлюку провести службову перевірку інформації щодо спроби вручити повістку журналісту видання «Слідство.Інфо».
Як передає Укрінформ, про це Сирський повідомив у Фейсбуці
Головнокомандувач ЗСУ висловив повагу і визнання важливості внеску журналістів у боротьбу з російськими загарбниками, зокрема в інформаційному просторі.
За його словами, сотні журналістів з початку широкомасштабного вторгнення Росії стали до лав Сил оборони. Професійні медійники проявили себе відданими патріотами, і «ми бережемо пам’ять про журналістів, які загинули на полі бою», зауважив генерал.
Як підкреслив Сирський, військовослужбовці щиро вдячні працівникам медіа, які допомагають боронити інформаційний простір України та світу від російської пропаганди.
«Їх внесок у майбутню перемогу України – безпрецедентний. Над російськими загарбниками і над проявами порушень і корупції у Збройних силах України», – зазначив головнокомандувач.
Також він наголосив, що професійна діяльність журналістів користується повагою керівництва ЗСУ й охороняється законодавством України. Збройні сили України засуджують будь-які випадки порушень з боку військових посадових осіб.
«За матеріалами, опублікованими громадською організацією «Слідство.Інфо», мною визначено завдання командувачу Сухопутних військ ЗСУ провести службову перевірку. За результатами службової перевірки будуть прийняти відповідні рішення», – повідомив Сирський.
Як зазначає «Детектор медіа», 1 квітня в супермаркеті Оболонського району Києва до журналіста “Слідство.Інфо” Євгенія Шульгата підійшли співробітники Солом’янського ТЦК з метою вручення повістки. Завдяки відео з камер спостереження журналісти встановили, що вказівки працівникам ТЦК давав співробітник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Про керівника цього департаменту СБУ Іллю Вітюка кількома днями раніше «Слідство.Інфо» опублікувало розслідування, яке здійснював саме Шульгат. Напередодні публікації розслідування команда «Слідства.Інфо» зіткнулася з натяками про недоцільність оприлюднення матеріалу, ідеться в повідомленні.
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин повідомив, що обговорив з головою Служби безпеки України Василем Малюком неприпустимість дій та поведінки окремих співробітників СБУ. Як зазначив Юрчишин, Малюк «чітко дав зрозуміти, що ця ситуація не залишиться без уваги».
Джерело: Укрінформ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *