Святкування 607 роковин Чернівців – суцільна музична терапія

Суцільна музична терапія, або кілька слів про те, як чернівчани протягом двох святкових днів завдяки вуличним концертам зміцнили серцево-судинну систему.

Музика робить усіх нас розумнішими, здоровішими і щасливішими. І хоча процес впливу музики на кров триває всього кілька секунд, стверджують спеціалісти, та  при цьому позитивний ефект, викликаний улюбленими звуками, є досить тривалим.

Британські вчені довели, що прослуховування музики поліпшує склад крові людини і загалом позитивно впливає на стан всієї кровоносної системи. Приміром, при прослуховуванні улюблених  мелодій судини в передпліччях людини розширюються майже на 26 відсотків! А в самій крові зростає концентрація окису азоту. Саме це поєднання, запевняють учені, запобігає появі холестеринових бляшок й утворенню тромбів.

Отож приємно було спостерігати  ввечері, 4 жовтня, як тисячі чернівчани проходжались під ліхтарями пішохідною Панською вулицею, тобто вулицею імені Ольги Кобилянської, зупиняючись біля музик-аматорів та слухаючи мелодії кожен на свій смак.

А Соборна площа та Площа Філармонії зібрали багатотисячні аудиторії шанувальників музики, але вже естрадної.

Завтра ж усі учасники музичного свята, безперечно,  працюватимуть з більшим ентузіазмом, бо, як зауважують розумні британці, прослуховування позитивної музики підвищує витривалість і працездатність.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Валерій ПЕТРЮК, «Версії», фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *