Стихія на Буковині: дорога на Путилу стала річкою

У ній мало не витопилися київські туристи. Їхню автівку ледь не змило водою разом з камінням і потрощеними деревами. Рятували мандрівників із столиці кока-колівці та буковинські журналісти, які саме поверталися до Чернівців  

DSC_0282

 Саме таку картину побачили чернівецькі журналісти, проїжджаючи повз дуже гарне, але таке багатостраждальне село Підзахаричі, що на Путильщині. Через дощ невеличкий потічок Німчич перетворився на потужний гірський водоспад, який, зірвавшись з гір, перетворив єдину дорогу з Путили на бурхливу річку, що несла із собою каміння, зламані дерева, колоди… Все це ледь не знесло автівку  із київськими туристами в Черемош. На щастя, їм на допомогу прийшла вантажівка з «кока-колою», що їхала попереду. Зачепивши тросом, вона витягла легковик з полону.

Кілька вантажівок також спромоглися прорватися через потік, але легкові машини проїхати не могли.

Група журналістів, яка верталася з відкриття нового приміщення Путильського райвідділу міліції, зателефонувала на номер 101 – МНС-ники пообіцяли скоро прибути.

Утім, минуло дві години, а підмоги все не було. Люди вирішили не чекати і власноруч розчистити дорогу. Водночас мешканці Підзахаричів спокійнісінько рухалися водою, хто в гумових чоботах, а хто і босий. Було схоже, що для них подібні катаклізми – звична справа.

За годину на місце події прибув начальник Облавтодору п. Гах. Він поспішав розчистити дорогу для губернатора області, що мав саме повертатися з відкриття нового райвідділу міліції. Побачивши журналістів з фото та відеокамерами, зауважив: «Ви краще зафіксуйте, як ми розчищатимемо дорогу». Та охочих іти холодною водою, щоби відзняти,  як начальник Облавтодору, позуючи перед камерами, вдає з себе супергероя, не знайшлося. Тим паче, що після його від’їзду з місця події працівники взялися за допомоги екскаватора розчищати дорогу. Роботи тривали близько години і по завершенню автомобілі нарешті змогли їхати далі.

Дорогою до Чернівців нам трапився ще один екскаватор. Мабуть, хоробрі хлопці з МНС «жваво» поспішали до нас на допомогу.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії», фото автора

DSC_0318 

Учора новини в Інтернеті нагадували фронтові зведення:

Негода залишила без світла 88 населених пунктів Західної України: у Львівській області знеструмлено 58 населених пунктів, у Волинській – 23, в Івано-Франківській – 7.

На Тернопільщині через захаращену водостічну канаву затопило село Суходіл Гусятинського району.

Злива перетворила на річку вулиці Вінниці.

Польщу накрила найбільша за сорок останніх років повінь.

Франція та Іспанія страждають від повені. Є загиблі.

Прорив дамби стався на Ельбі, німців відселятимуть.

Українців серед жертв повені в Чехії немає.

У Канаді евакуюють 100 тис. людей через загрозу повені.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *